Er zit al behoorlijk schot in het nieuwbouwplan de Disselhof in Ruinerwold. Inmiddels zijn de bouwvakkers bezig op de 1e verdieping. En begint het al behoorlijk vorm te krijgen. Op deze voormalige basisschool locatie worden 10 duurzame nieuwbouwwoningen gerealiseerd door Prins Bouw. De projectnaam ‘Disselhof’ is uiteraard een knipoog naar de voormalige locatie van basisschool. De 10 nieuwbouwwoningen zijn verdeeld over twee rijen van 4 woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. De helft er van is al verkocht.

De woningen zijn ontworpen met een eigentijdse architectuur met mooie metselwerkdetails in de voorgevel en naast de voordeur. Verder zijn de woningen ‘gasloos’ en uitermate goed ge├»soleerd. De toegepaste warmtepomp is een luchtwaterwarmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht om de woning te verwarmen. De woningen zijn op de begane grond en verdieping allen v.v. vloerverwarming via een individuele unit. Foto: L. van Elp.