Het college stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan ‘Dunningen 4e fase’ aan te passen. Het plan is zodanig gewijzigd dat verkeer vanuit ‘Dunningen 3e fase’ via de Oosterakker naar de vierde fase kan. De tweede wijziging gaat over de groenbestemming. Een deel krijgt een specifieke aanduiding waardoor voldoende waterberging in de wijk is gewaarborgd.

De wijzigingen zijn het gevolg van een uitspraak van de Raad van State die een aantal beroepschriften behandelde. Het plan is alleen op deze twee kleine herstelpunten aangepast. Overige bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Achtergrond
Het bestemmingsplan ‘Dunningen, 4e fase, de Wijk’ is door de gemeenteraad op 28 februari 2019 vastgesteld. Daarna is tegen dit plan beroep ingesteld bij de Raad van State. Op 20 mei 2020 zijn de beroepen behandeld. Op 22 juli 2020 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een tussenuitspraak gedaan. Deze uitspraak was grotendeels positief, maar wel moest het plan op een tweetal kleine punten hersteld worden. De termijn die daarvoor is gegeven is 20 weken (voor 2 december 2020). Na het nemen van het herstelbesluit wordt dit gepubliceerd en volgt eventueel beroep op de wijzigingen, waarna er een einduitspraak van de Raad van State komt. De procedure voor het bestemmingsplan ‘Dunningen, 4e fase, de Wijk’ is dan definitief afgerond.