Dorpshuis de Havezate in De Wijk is opgefleurd met een behoorlijk aantal vaste planten. Deze staan verspreid in de verschillende ruimtes van het gebouw. De bedoeling was om het iets gezelliger en huiselijker te maken. En dat is gelukt zo vindt het bestuur van de Havezate.

In samenwerking met bloemenboetiek Jarina zijn er planten uitgezocht, die het beste bij de sfeer en ambiance passen en daarnaast gemakkelijk zijn om te verzorgen. Eigenaresse Arina Holterman vond ook dat het best een stukje gezelliger gemaakt kon worden in het dorpshuis, en heeft daarom een groot gedeelte van de planten gesponsord. Eerder werden de entree, en ontmoetingsruimte al voorzien van een metamorfose in de vorm van een fraaie muurschildering. ‘Zo wordt het dorpshuis stukje bij beetje aangepakt’ vertelt bestuurslid Jan Boerstra. Echter door de corona maatregelingen, en de zomervakantie zijn er nog niet veel mogelijkheden geweest om het te laten zien. Net als alle andere horecazaken is de Havezate op dit moment gesloten.