Beeldenatelier Wildschutserve in De Stapel presenteert binnenkort werk van drieDrentsekunstenaars. SiemenDijkstra uit Lhee toont recentehoutsnedes van Drentse landschappen en natuur. De Wieker kunstenares Rita Lentz, studiegenoot van Siemen, geeft in haargeheel eigen stijl haar interpretatievan het landschap in zuidwest Drenthe en aangrenzende gebieden.Het werk van beide houtdrukkers wordt afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman. Vanaf 9 oktober tot en met 1 november bent u op vrijdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom op Wildschutserve, Stapelerweg 29, 7957 NA De Stapel (bij de Wijk).

Informatie: www.wildschutserve.nl.Rita Lentz en Siemen Dijkstra studeerden beidenaan de Academie Minerva in Groningen. Na hunafstuderen gingen zij ieder hun eigen weg. Siemen Dijkstra is bekend om zijn gedetailleerd uitgewerkte houtsnedes. In deze moeilijke techniek maakt hij sinds begin jaren ’90 afbeeldingen van ‘bezielde landschappen’ zoals hij dat zelf noemt. In de vele drukgangen -kleur voor kleur -die nodig zijn om de complete voorstelling op papier te drukken, probeert hij niet alleen de verschijningsvorm, maar ook de ziel van het oeroude Drentselandschap te vangen. In deze tijd waarin het landschap om ons heen sneller en ingrijpender veranderd dan ooit, wil hij die oorspronkelijke eigenheid en kwaliteit vastleggen voordat die bezieling uit het landschap isverdwenen.Rita combineert houtsnedes met andere druktechnieken, waardoor het beeld een extra gelaagdheid en diepte krijgt. Zij verbindt in haar werk mystieke en aardse elementen. De inspiratie haalt zij voornamelijk uit het landschap. Zowel de abstracte als de figuratieve elementen komen uit de directe omgeving van het Reestdal. De bronzen beelden van de hand van Bert Denneman zijn geïnspireerd op waarnemingen in de natuur. De figuratieve beelden van vogels en andere dierenvormen een mooie aanvulling op het werk van Rita Lentzen Siemen Dijkstra. Tijdens de weekenden van 9 t/m 18 oktober a.s. maakt deze expositie deel uit van de kunstroute ‘Ateliers in Bedrijf!’ in het Reestdal tussen Rabbinge en De Stapel. Vanwege de veiligheid m.b.t.het coronavirus worden bezoekers gevraagd zich ten alle tijden aan de gestelde (huis) regels te houden.