Afgelopen zaterdag 3 oktober ’20 moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen Amicitia uit Vriezenveen. Een belangrijk maar ook beladen wedstrijd. Vanwege de corona maatregelen mocht er geen publiek aanwezig zijn en dit is dan ook erg jammer maar begrijpelijk. Laten we hopen dat door deze maatregelen er binnenkort weer publiek langs de lang mag staan, want dit heeft de selectie van KIOS erg gemist.

Gelukkig is er last minute een live stream op touwen gezet door medewerking van Multie Buldtie, is er een steiger opgezet voor de cameraman Casper Jalvingh door Verbouwbedrijf Westenbrink en was het commentaar deze middag in handen van Klaas Jan Slomp. Allen genoemde bedankt hiervoor!

Voorafgaand aan de wedstrijd van KIOS 1 speelde ook op deze zaterdag KIOS 2 tegen Heerenveen 2. KIOS 2 strijd tegen degradatie en heeft allen punten hard nodig. Wellicht lukt het vandaag tegen deze Friese tegenstander. KIOS 2 had het in de begin fase erg lastig en keek al snel tegen een 4 punten achterstand. Maar de jonge ploeg van Steven Koelma liet zich niet gek maken en dichte het gat en nam zo waar een voorsprong, maar beide ploegen gingen uiteindelijk rusten bij een stand van 10-10. Nog alle kans voor KIOS 2 om de punten in Ruinerwold te houden. KIOS 2 begon de 2de helft uitstekend. Stond steeds aan de goede kant van het score verloop en kon zo uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trekken. Eindstand 21-19. 2 hele belangrijke punten voor KIOS 2 voor lijfsbehoud.
Dan naar het eerste team van KIOS. Zo als eerder vernoemd moest KIOS aantreden tegen Amicitia uit Vriezenveen. Amicitia is een goede ploeg en heeft 2 punten meer als KIOS. Als de Ensing equipe boven in mee wil blijven doen zal het vandaag moeten winnen. Dit zelfde geldt voor Amicitia die het gat met koploper AKC niet te groot wil laten worden.

KIOS startte de wedstrijd in de volgende bekende opstelling: Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Ramon Karsten en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Danni Dingste. KIOS begon de wedstrijd uitstekend, stond super goed te verdedigen en wist ook makkelijk de korf te vinden. Door doelpunten uit allemaal verschillende handen stond het binnen 8 minuten 5-0 voor. Na bijna 10 minuten deed Amicitia dat wat ongelukkig was in de afronding iets terug 5-1. Maar Amicitia was niet bij machte op het gat te dichten. Dit kwam ook mede door het goede voor verdedigen van KIOS. De Spekbraanders konden uiteindelijk een gat van 6 doelpunten maken 9-3. Met nog 10 minuten op de klok was het spel aardig gewaagd aan elkaar en vielen er over en weer nog doelpunten. De ploegen gingen rusten bij een stand van 11-5.

Een uitstekende eerste helft van KIOS. Als de ploeg van Adri Kok dit blijft vast houden blijven de 2 punten in Ruinerwold. In de tweede helft moest Amicitia iets doen om de overwinning nog te kunnen pakken. Daarom besloten zij om de eerste ballen meer achter te verdedigen om zo het spel van KIOS te vertragen. In het begin van de tweede helft was dit nog niet zo succes vol en beleef het gat gelijk. Maar naar zo’n 10 minuten spelen werd het gat kleiner gemaakt naar 4 punten 13-9. KIOS begon langzamer te spelen en creëerde minder kansen, hierdoor werden er ook bijna geen doelpunten meer gemaakt. Dit resulteerde in een stand van 13-11. Amicitia begon er weer in te geloven. Maar KIOS rechte op tijd de rug en bracht het verschil weer naar 4 punten door doelpunten van Ramon en Janneke 15-11. Uiteindelijk kon KIOS het gat snel weer uitbreiden naar 6 punten ditmaal door doelpunten van Martijn en de net ingevallen Moniek Huiskes, 18-12. Die hiermee haar eerste doelpunt maakt in het vlaggenschip van KIOS. Met nog 5 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en hadden de gasten uit Vriezenveen de spreekwoordelijke handdoek in het veld gegooid. De wedstrijd werd afgefloten bij een eindstand van 19-14.

Een goede en belangrijke overwinning van KIOS 1 en 2. De Ensing formatie mag zeer tevreden zijn over de resultaten van dit weekend en moet dit mee nemen naar volgende week. Volgende week zaterdag speelt KIOS 1 om half 5 tegen hekkensluiter Apeldoorn en KIOS 2 op zondag om 2 uur tegen het altijd lastige SCO 3. We gaan er alles aan doen om ook volgend weekend weer een live stream op de benen te zetten dus zet de bovenstaande data al vast in de agenda.
Doelpuntenmakers: Ramon 4 maal, Martijn en Rogier 3 maal, Marlissa, Danni en Moniek 2 maal, Lisanne, Janita en Janneke 1 maal.