Een lekkere Boeuf Bourguignon en een bijpassende Bourgogne wijn vormden de ingrediënten voor een mooie lokale samenwerking tussen PP Mangerie en Brander Wines. Dit klassieke Franse gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne wijn, bouillon, champignons, uitjes en reepjes spek vereist enige voorbereidingstijd. Dat weet Patrick Paalman van PP Mangerie als geen ander.

‘Boeuf heeft liefde, aandacht en natuurlijk een goede wijn nodig’. Dus ging hij op zoek naar een goede Bourgogne wijn en kwam zo bij Brander Wines terecht. De beide ondernemers uit De Wijk zagen een kans om ook de inwoners van De Wijk te laten proeven van deze bijzondere combinatie. En dat was een schot in de roos.

Volgens het bestel en taks-away principe gingen er afgelopen weekend iets van vijftig bestellingen over de toonbank bij Wijnhalla aan de Prof Blinkweg in De Wijk. En daarmee zaten ze aan een taks. De eerste samenwerking smaakt in ieder geval naar meer. Zo zijn er plannen om vaker een dergelijke combinatie op te zetten, ook met andere gerechten. De eerste lockdown in maart bracht Martijn en Martine Brander al op het idee, om de loods aan de Blinkweg om te toveren tot het Wijnhalla. Om zich zo ook meer te richten op de Retail. En dat pakt goed uit. Brander: ‘De klanten weten ons steeds beter te vinden hier’.