Op een uitgestorven sportpark ‘De Balk’ waren nagenoeg alleen de herfstbomen directe getuigen van de kennismaking tussen Balkbrug en Ruinerwold. ‘Kennismaking’, omdat de laatste ontmoeting uit ver vervlogen jaren dateert. Hoofdtrainer Elzinga van Balkbrug gaf voor de wedstrijd aan het lichte nadeel te hebben niets van Ruinerwold te weten. Gelukkig voor hem had collega Johnny Wassenaar aan de andere zijde ook meer vraagtekens dan antwoorden over de tegenstander, dus begon men quitte aan de wedstrijd.

De busrit verliep, op het pijnlijk aanzicht van een verdwenen discotheek Takens na, prima. Onder toeziend oog van Multie Buldtie’s camera’s en circa 158 live streamers – waarvan een kroeg in Balkbrug waar werd uitgezonden – werd vervolgens om 14.00 uur afgetrapt. Ruinerwold was gevaarlijker in het eerste half uur, zonder daarbij de wedstrijd echt te domineren. Na een klein half uur kreeg Loof een vrije schietkans binnen de 5 meter, maar werd daarbij onderuit gehaald: strafschop. Scheidsrechter Rouwenhorst volgde daarnaast correct de spelregels en toonde aanvoerder Bouwman de rode kaart. Tim Hogenhorst nam plaats achter de bal en maakte, ondanks dat Emmink de hand ertegenaan kreeg, de 0-1.

Waar Ruinerwold hoopte om nog voor rust naar 0-2 uit te lopen, hield Balkbrug goed stand. Het vocht zich naar het rustsignaal om daar het strijdplan voor de tweede helft te overleggen. Balkbrug aaste stiekem nog vóór rust op de gelijkmaker en ontplofte dan ook toen Sander Nijmeijer een veelbelovende aanval afvlagde. Ondanks alle verwensingen van Balkbrug richting Nijmeijer bleef de Hawk-Eye uit Koekange ijskoud met de vlag in de lucht staan. Gelukkig hebben we de beelden nog, die uitwijzen dat Nijmeijer gelijk had.

Balkbrug hoefde niet lang te balen, want in de eerste minuten van de tweede helft kreeg het al de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Jansen hield zijn tegenstander licht vast, waarna Rouwenhorst opnieuw niks anders kon doen dan naar de stip wijzen. Lammersen schoot de strafschop onberispelijk binnen: 1-1. Balkbrug begon nu helemaal te geloven in een goede afloop en vocht zich een slag in de rondte.

Ruinerwold besefte dat het, gezien de stand op de ranglijst en het mannetje meer, eigenlijk moest winnen, waarmee het zichzelf begon te frustreren. Het had moeite om het overtal om te zetten in dominant spel en doelpunten. Kansen kwamen er nog wel. Loof kwam na een mooie voorzet van invaller Van Dijk een teenlengte te kort en ook invaller Nijmeijer wist een goede kans niet om te zetten in een doelpunt. Tussendoor maakte Jur ten Oever zijn officiële competitiedebuut en vulde zijn rol als rechtsback prima in.

De tijd tikte inmiddels gunstig weg voor de mannen van Elzinga en het kreeg op de counter zelfs nog de kans om een stunt compleet te maken. Dit was wel te veel van het goede geweest, want Ruinerwold was over 90 minuten de betere ploeg. De 3 punten gingen echter niet mee naar ‘T Wold’, waardoor de terugreis met een lichte kater werd ingezet.

Zondag mag Ruinerwold, dat nog steeds ongeslagen is, zich revancheren. Het speelt dan thuis tegen Buinen, dat een elfde plek op de ranglijst bezet.
Wil je de interviews (en/of de wedstrijd) van zondag nog eens rustig terugkijken? Dat kan.