Het bijzondere seizoen 2020 voor zwembad De Slenken prima verlopen. Door corona werd het een ander seizoen dan gepland maar gelukkig kon er veel doorgaan met de benodigde aanpassingen. Het bad ging niet begin mei open, zoals gewoonlijk, maar op 13 mei, meteen nadat de coronamaatregelen versoepeld werden. Voorzitter Jan Faber: ‘We hebben ervoor gekozen om bezoekers niet te laten reserveren. Dat bleek een goede keuze. Het leverde ons niet alleen ons vaste publiek op, ook veel dagjesmensen en mensen uit de omgeving kwamen bij ons zwemmen.’ Het aantal verkochte abonnementen was ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Natuurlijk vroegen de bijzondere omstandigheden best wat van het personeel en de vrijwilligers. Jan Faber: ‘Ons personeel en de vrijwilligers hebben er echt samen de schouders onder gezet om er een mooi seizoen van te maken en bezoekers een plezierige en veilige ervaring te geven bij ons.’ Voorafgaand aan het zwemseizoen zijn er weer klussen uitgevoerd om het bad nog mooier te maken. Zo is de oude kiosk weggehaald, op het dak na. Zo kunnen bezoekers droog of koel zitten, afhankelijk van het weer. Verder zijn de toiletten vernieuwd. In de loop van het seizoen is ook de lage duikplank vervangen na jarenlange trouwe dienst. Achterop het terrein is een veld met wilde bloemen ingezaaid. Het zorgt er niet alleen voor dat er minder gras gemaaid moet worden maar het is ook nog eens goed voor de insecten.

Het bestuur van stichting De Slenken is onlangs uitgebreid met Hielke van Dijken. De komende tijd richt het bestuur zich op verdere verduurzaming van het zwembad. De bijdrage van Rabo Clubsupport is hierbij een mooie opsteker. Belangstellenden kunnen zich melden om mee te denken over de mogelijkheden voor verduurzaming. Dat kan door te mailen naar info@zwembaddeslenken.nl.