Sinterklaas 2001. Zonder dat we het van elkaar weten, kopen mijn man en ik allebei een stenen teckel voor elkaar. In oktober van datzelfde jaar is teckel Puck in ons leven gekomen en oh, wat was Jan gek met haar! Wat hebben we gelachen toen we beiden Puck als stenen teckel van elkaar kregen. Een half jaar later stierf Jan plotseling aan een hartaanval. Ik plaatste zijn Puck op het graf en die van mij in onze tuin. Onze echte Puck heeft me jaren vergezeld tijdens wandelingen in de regio.

Ongeveer tien dagen geleden trof ik Puck niet meer aan op Jan’s graf. Iemand heeft het beeldje meegenomen. En daarbij behoorlijk wat risico genomen want Jan was een bekwaam politieman. Puck hoort op het graf van Jan. Ze zou nooit van hem weglopen. Dus heeft u onlangs een stenen teckel gezien of gevonden? Wilt u haar dan terugplaatsen op het graf van Jan of in mijn voortuin? Het liefst voor 5 december 2020.

Fien Wolzak, De Vos van Steenwijkstraat 54, de Wijk