Het mooist verlichte Kersthuis van De Wijk staat aan de Tillemaweg 23. Mike Cremers en zijn partner Manon Sterenborg hebben er een gezellig en sfeervol geheel van gemaakt zo luidde het juryrapport. En wonnen daarmee de eerste prijs.


Toeval of niet, de van oorsprong uit Zuid Limburg afkomstige Cremers is in het dagelijkse leven lichtontwerper van beroep. En werkt in die hoedanigheid als freelancer voor tv en theaters. ‘Elk jaar voor kerst versier ik de tuin met lampjes, en probeer er zo wat moois van te maken. Het is allemaal volledig geprogrammeerd, en de lampjes worden gaandeweg de avond gedimd’. Cremers, die hulp kreeg van zijn achterbuurman bij het opbouwen heeft ook bij naaste buurman Piet Schadenberg een paar lampjes opgehangen aan de gevel. ‘Er kan natuurlijk weinig dit jaar, dus dit was een kleine moeite’.

De 2e prijs was voor Kitty Kwarthen aan de J.L Nijsinghweg 29. Ook zij brengt al een aantal jaren huis en tuin in kerstsferen. ‘Door de jaren heen, heb ik deze kerstattributen verzameld. Mijn vriend heeft alles opgebouwd’.

De 3e prijs was voor de familie Kouwen aan de Beatrixweg 16. Voor hen geeft het versieren van de tuin in deze donker dagen voor kerst toch nog enigszins een lichtpuntje. ‘We doen dit elk jaar, maar in deze tijd is het extra bijzonder, omdat er op dit moment weinig kan en mag’.

Het ‘Mooiste Kersthuis van De Wiek’ is een initiatief van de redactie van dorpskrantje dewijk.info. En werd dit jaar voor het eerst gehouden. Heel veel inwoners hadden gehoor gegeven aan de oproep om huis en tuin te verlichten en te versieren. Om zo een mooie lichtjesroute te creëren. Een onafhankelijk jury bestaande uit diverse Wiekers is de afgelopen week op pad geweest om de prachtig verlichte huizen en tuinen te keuren. En kwam zo tot een oordeel.