Het bestuur van de Vrouwen van Nu afd. De Wijk heeft donderdagmorgen alle leden thuis verrast met een smakelijke kerstverrassing. Maar liefst 101 plaatcakes gebakken door de bakkers van Coop Dunnink werden er bezorgd in De Wijk en Koekange.

Ook voor de Vrouwen van Nu verliep het jaar even anders dan gepland vertelt voorzitter Janny Flik. ‘We hebben in januari en februari nog twee prachtige bijeenkomsten gehad. In februari hebben we ook nog gewandeld met driehonderd deelnemers, weliswaar in de stromende regen maar het was een leuke dag’. De laatste bijeenkomst die georganiseerd werd was de Vrouwendag De Wolden in Ruinen, waar tweehonderdvijftig vrouwen bij aanwezig waren. En toen deed de corona zijn intrede, en viel alles stil.

Maar het bestuur bleef inventief. Met Pasen werd een zelfgemaakt paasei met paaseitjes bij de leden bezorgd. In juni ging een afvaardiging op pad om zonnebloemzaden bij de leden af te leveren. En dit was een succes zo bleek. De grootste zonnebloem was 2,61 cm in de grond, en 2,00 cm in de pot. Tijdens Sinterklaas werd er getrakteerd op Pepernoten. Op 24 januari staat de jaarvergadering op het programma. Daarbij worden liefst tien jubilarissen gehuldigd zo is het plan. Echter, het is hoogst onzeker of dit door kan gaan.