De eerste groep 90 plussers, allen bewoners van Dunninghe in De Wijk zijn vanmiddag om 13.00 uur gevaccineerd. Ze hoefden daarvoor de deur niet uit, want Huisarts Bert van Bremen van huisartsenpraktijk De Wijk kwam samen met twee assistentes naar het zorgcentrum toe. In totaal ging het om een groep van drieëndertig ouderen, die het Moderna vaccin kregen toegediend. Op de bovenste foto: Ank van t Wout-Fallandt

‘Het prikken zelf is niet het werk’ stelt van Bremen. De voorbereidingen die zijn assistentes Anneke Vedder-Tijmens en Roeleke van ’t End moesten doen ‘daar zat meer werk in’. Het ging om een groep ouderen die vanwege hun fysieke toestand zelf niet meer naar de GGD kunnen. ‘Daarom is op het laatst nog besloten om het in Dunninghe te doen’. In andere plaatsen zoals Dwingeloo en Ruinen is deze week ook gestart met vaccineren. Van Bremen had de beschikking over drie flacons, normaal goed voor tien doses. Maar door er zuinig mee om te springen konden er elf worden uitgehaald, waardoor de hele groep aan bod kwam.

De eerste die het vaccin kreeg toegediend was mevrouw Ank van t Wout-Fallandt (82) ‘Ik heb er niets van gevoeld, het deed geen pijn of zo’. Ook de nummer twee in de rij: Jantje Boverhof (96) was die mening toegedaan. Daarna bleven de ouderen nog een tijdje in de ontmoetingsruimte van het zorgcentrum, om er op toe te zien dat er geen bijverschijnselen optraden. Dat bleek gelukkig niet het geval.
Foto: Mevrouw Boverhof kreeg de 2e vaccinatie.