Bambrush richt zijn pijlen op duurzame bamboe tandenborstels
Bij Tom Oudman uit De Wijk en Luca Benschop uit Rogat stroomt er ondernemersbloed door de aderen. De tweedejaars studenten van Windesheim in Zwolle doen de opleiding Ondernemerschap en Retail management. En samen met medestudenten Ruben Lier uit Den Ham en Jur Hogenkamp uit Staphorst kregen ze de opdracht om een eigen onderneming uit de grond te stampen. Dat bleek aanvankelijk nog niet zo eenvoudig. Vele uren voorbereiding en overleg gingen er aan vooraf om tot een goed plan te komen. En het is gelukt. Per 1 januari zijn de heren gestart en staan ze ingeschreven bij de KvK.

Met Bambrush, zoals de onderneming is gedoopt richten de vier ondernemers in spé zich op duurzame bamboe tandenborstels. Oudman: ‘Iedereen gebruikt een tandenborstel. Gemiddeld poetst iemand zijn tanden twee keer per dag. En de meerderheid doet dit met een tandenborstel die gemaakt is van plastic. Veel mensen denken daarbij niet aan de gevolgen voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks meer dan 2 miljard plastic tandenborstels in de oceaan belanden’.

Benschop: ‘Mensen gaan steeds milieubewuster leven, maar vergeten vaak de kleine dingen. We willen de mensen ervan bewust maken dat het poetsen met een bamboe tandenborstel een hele grote stap is naar een duurzamer leven. Onze bamboe tandenborstels zijn voor 96% biologisch afbreekbaar. Deze worden geïmporteerd vanuit China, aangeleverd in kartonnen verpakkingen die eveneens volledig biologisch afbreekbaar zijn. De overige producten zijn ook gemaakt van bamboe.

Duurzaam tandenborstel abonnement
Voor wie het wil is er ook een duurzaam tandenborstel abonnement. Elke 2/3 maanden ontvang je een nieuw exemplaar in huis. Oudman: ‘Hierdoor vergeet je nooit meer een nieuwe tandenborstel te kopen. Het werkt erg gemakkelijk en is zonder verplichtingen. Het abonnement is gemakkelijk te wijzigen, pauzeren of te beëindigen’.

Alle vier hebben eigen geld ingelegd als startkapitaal, en zijn ambitieus ingesteld. Online wordt er veel overlegd en vergadert. En de bestellingen via de webshop komen al binnen. Via social media timmeren de heren ook al behoorlijk aan de weg. En de eerste contacten met gerelateerde bedrijven zijn gelegd. Benschop: ‘Onze missie is om de plastic tandenborstels te vervangen door duurzame bamboe tandenborstels. Oudman: ‘Doel is om te leren, hoe het is om een onderneming te runnen. En minimaal quitte te spelen, daar hebben we vertrouwen in’. Meer informatie: www.bambrush.nl