Piet en Annie Pieters-Brinkman uit De Wijk zijn vandaag vijftig jaar getrouwd. En dat bleef met een grote opblaasbare boog in de tuin niet onopgemerkt. Piet: ‘Onze familie is daar altijd heel attent in’. En dat bleek vanmorgen ook nogmaals. Toen ze werden verrast met een ontbijtje bij de voordeur, aangeboden door de kinderen.

Piet (72) uit Havelte ontmoette Annie (68) uit De Wijk op een dansavond bij Takens in Balkbrug. ‘Daar sloeg de vonk gelijk over’ vertelt de vrouw des huizes. Op 5 maart 1971 trouwden ze in het oude gemeentehuis in De Wijk. Ze werden in de echt verbonden door gemeentesecretaris Goldstein. De huwelijksdag kunnen ze zich nog goed herinneren. ‘Het was echt een hele koude dag met sneeuw en vorst. Maar gelukkig brandde de kachel bij het plaatselijk café Wittink, en was het feest na afloop er niet minder om’ vertelt Piet. Ze woonden daarna zeven jaar in Uffelte, en keerden terug naar De Wijk toen Piet voor de gemeente ging werken. ‘Altijd met veel plezier gedaan, en ik was in de periode ook brandweercommandant’.

Actief bezig
Hoewel beiden zijn gepensioneerd, is er van stilzitten geen sprake. Piet is nog een dag in de week actief met borden plaatsen voor een makelaar in de regio. En Annie mag de mensen graag mooi aankleden in een naburige modezaak. ‘Dat is echt heel leuk om te doen, en ook goed voor de sociale contacten’. Daarnaast mogen ze graag samen fietsen, wandelen en tuinieren. Daarnaast is Piet graag bezig als imker. En zodra het mooie weer er aan komt, trekken ze er op uit met de caravan. Gewoon in eigen land. Annie: ‘We mogen graag aan de kust vertoeven, er is hier nog zoveel moois te zien. Daarvoor hoeven we niet naar het buitenland’.

Geven en nemen
Samen kreeg het echtpaar twee dochters. En de familie is inmiddels uitgebreid met vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het geheim van hun vijftig jarige huwelijk is niet zo ingewikkeld. Annie: ‘Elkaar accepteren en vrijheid geven’. Daar is Piet het roerend mee eens. ‘Het is geven en nemen, we zijn dankbaar dat we dat in goede gezondheid mogen doen. En dat feestje halen we later nog wel eens in, zodra het weer mogelijk is’.