Roelof Klomp (91) en Roelof Hulzebos (76) zijn afgelopen vrijdag door v.v. Wacker in het zonnetje gezet. Klomp is ruim 75 jaar lid van de voetbalclub en eveneens van de KNVB en tevens het oudste lid. Hulzebos is ruim 60 jaar lid van de blauw-witten. Beide heren werden thuis verrast met een oorkonde en een prachtige bos bloem en voor bewezen diensten.

Roelof Klomp werd op 15 januari 1930 in De Wijk geboren. Vanuit het buurtschap De Stapel verhuisde hij al gauw met de familie naar het Rieversterveld om daar een nieuwe boerderij te betrekken. Destijds was de ‘Rieverst’ ook al aangewezen op De Wijk, hoewel het wel een eigen school had aan de Kerkweg bij de Nederlands Hervormde Kerk. Daar werd op het plein veel gevoetbald. In de oorlogsjaren werd het voetbal op een laag pitje gezet, en was er ook nog geen jeugdvoetbal. Na de oorlog, in juni 1945 werd er een zgn. bevrijdingswedstrijd in De Wijk georganiseerd tegen de Canadese bevrijders. Roelof ging er met zijn kameraad Hippie Toet heen om de wedstrijd bij te wonen.

Eerst koeienvlaaien ruimen
De wedstrijd vond plaats op het veld van de club, waar nu Autobedrijf Jack Burgwal en het Shell Tankstation staat. Dat ging niet zonder slag of stoot. Eerst moeten de koeienvlaaien worden geruimd, en lijnen worden getrokken om te kunnen voetballen. En nadien wassen achter de plaatselijke kroeg. Nu heeft de club een prachtige sport accommodatie met clubgebouw, kleedruimte en zelfs een kunstgrasveld. Klomp: ‘Er is veel veranderd de afgelopen 75 jaar zo kun je wel stellen’.