In het kader van Meertmaond-Streektaolmaond zijn de Vrouwen van Nu Ruinerwold aan het werk gezet met een viertal puzzels. Een woordzoeker, Drentse uitdrukkingen en gezegdes, Drentse plaatsnamen en een verhaaltje waar plaatsnamen in verborgen waren (uit Landleven).

De oplossingen: “In Drenthe is heel veel te beleven” , “kindervriendschap” en “Kunt dieren ok Drents verstaon” gaven niet veel problemen. Meer moeite was er met het vinden van het woord “kebolters”
Een flink aantal dames heeft de oplossingen ingeleverd bij het bestuur. Vijf dames hadden alles goed. Deze dames kregen een zakje paaseitjes als beloning. Magreet van Goor, Roelien Hofstra (staat niet op de foto), Roelie Hendriks, Gerda Wind en Aaltje Ridderman ontvingen uit handen van voorzitter Alida Rooze op coronaproof afstand de welgemeende felicitaties.