Op zaterdag 10 april vertrekken ruim 70 wandelaars in De Wijk voor een wandeling van 30 kilometer. Met de wandeling wordt geld opgehaald voor de Hartstichting, die op deze dag in het hele land wandelevenementen organiseert onder de naam Hartstocht. De deelnemers kunnen starten tussen 8.00 en 9.00 uur bij Atlas Sport in De Wijk. Iedere deelnemer krijgt een routebeschrijving mee en de route wordt onderweg ook met pijlen aangeduid.

Er wordt gezorgd voor een mooie route en voor de nodige versnaperingen onderweg. En er is ook een bezemwagen beschikbaar om eventuele uitvallers op te pikken. Coop verzorgt de lunch voor de deelnemers en Welkoop zet daar een tent voor op als het slecht weer is. Als de maatregelen het toelaten, staat voor de deelnemers na afloop een drankje klaar.

Inschrijven kan nog
Inschrijven kan nog via www.hartstocht.nl. Het kost € 15 per persoon. Dit geld gaat naar de Hartstichting. Kies voor de route van 30 kilometer en geef aan dat je wilt aansluiten bij een team.

Wandelend op weg naar 10 april
Natuurlijk vraagt zo’n lange wandeling om een goede voorbereiding. Bovendien is er wekelijks op zaterdag om 10.00 uur powerwalking; dat is net iets meer dan ‘gewoon’ wandelen. Je wandelt met een hoger tempo dan wanneer je bijvoorbeeld een blokje om gaat of de hond uitlaat. En daarmee laat je je lichaam net iets meer werken waardoor je conditie verbetert. Zolang de sportschool dicht moet zijn vanwege corona, kun je ook wandelen op maandag en woensdag om 10.00 uur. Check www.atlassport.nl/corona voor info en startplek.