Wat was het een feest tijdens de week van het jonge kind op IKC De Horst! De kinderen hebben genoten van extra activiteiten die werden aangeboden. Aan iedere leeftijdscategorie was gedacht. Zo werd er voor de jongsten een klim en klauteruurtje georganiseerd in het speellokaal en hebben zij gesmuld van een zelfgemaakt fruitsmoothie.

De peuters en kleuters hebben enorm genoten van de voorstelling van het poppentheater: Jinky’s Mikmak, hebben flink gedanst en zijn creatief aan de slag gegaan met de vakleerkracht crea binnen het IKC. Voor de ouders waren er twee ouderavonden georganiseerd. Ouders van kinderen van 0 tot 2 jaar konden deelnemen aan een online bijeenkomst over babycommunicatie. Dit was een erg geslaagde bijeenkomst die werd gegeven door Jessica van Contact in Beeld. Op 22 april stond de laatste activiteit rondom de week van het jonge kind gepland.

Dit was in de vorm van een online ouderavond over IPC (Early Years) voor de ouders van peuter en kleuters. IPC is een manier om de persoonlijke, emotionele en sociale ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren. IKC De Horst hanteert dit curriculum binnen het hele IKC. Dit is een mooi voorbeeld van onze doorgaande leerlijn van opvang naar onderwijs.