Achter de schermen is een team van jongeren de afgelopen maanden super druk geweest om het project: Passie op het Plattelang van de grond te krijgen! Wat in oktober begon als een klein ideetje van Vormgever Vera Vos (22) uit De Wijk is uitgegroeid tot een project dat wordt uitgevoerd door en voor jongeren op het platteland in gemeente de Wolden! Met een creatief en passievol team, dat nog steeds groeit, wordt het project uitgevoerd!

Passie op het Platteland is een project voor en door jongeren op het platteland. Behalve Vera bestaat het team verder uit: Webdesigner Timo van ‘t Wout (21) uit De Wijk, filmmaker Manon Hessels (26) uit Ruinen en jongerenwerker Mascha Konterman (28). Met een knalgele bus, ‘Gerrit’ genaamd toeren ze de komende maanden over het platteland langs jongeren. Vera: ‘Er wordt namelijk verondersteld dat jongeren veelal wegtrekken en dat er niets te beleven valt, maar niets is minder waar! We gaan op zoek naar hen om hun verhalen, meningen & passies in beeld te brengen’.

Met een interactieve kaart, een webserie en een social media platform, is de de zoektocht/tour te volgen op social Media en de eigen website. Hier worden alle verhalen en passies gedeeld om jongeren een podium te geven en met elkaar te verbinden. Vera: ‘Wij hebben er onwijs veel zin in! De komende maanden zal het project nog flink groeien, dus we zullen vooral zeggen: volg ons op facebook.

Jongeren op het platteland
De Wolden is een uitgestrekte plattelandsgemeente, waar jongeren soms ver van elkaar vandaan wonen. Vera: ‘We gaan op zoek naar de jonge generatie op het platteland om hun verhalen, meningen, passies in beeld te brengen en te delen met elkaar’. Met de eigen bus en thuis halte rijden ze naar de uiterste uithoeken van De Wolden!

Vera: ‘Wat doen jongeren hier zoal? Wat is hun relatie met het platteland? Er gebeurt hier van alles! Je moet het alleen wat meer opzoeken en dát is precies wat wij gaan doen. Via bellen, social media en live gesprekken, zetten we een soort kettingreactie in gang. Zo hopen we via via en ons kent ons steeds meer jongeren te bereiken. Uiteindelijk bundelen we deze informatie in een interactieve kaart, een webserie en een social media platform om zo de jongeren een podium te geven en met elkaar te verbinden’.