Het Oranjefestival van WIJC in De Wijk is een groot succes geworden. Bijna zestig jongens en meisjes hadden zich voor de kennismaking dag opgegeven. Vrijdagochtend was het programma voor de jeugd jo 6, 7 en 8. En Vrijdagmiddag voor jo 9, 10 ,11 en 12.

De activiteiten die op het programma stonden waren: dartboard schieten, penalty schieten, zit voetbal en bubbel voetbal, latje schieten en een snelheidsmeter. We schiet het hardst met de bal? Voor de winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën werd een beker beschikbaar gesteld. En de gehele dag was er een springkussen aanwezig.

Coördinator Willem Dekker zag tevreden toe hoe de jeugd zich vermaakte op het sportveld, dat er dankzij de inzet van de accommodatiegroep perfect bij lag. ‘Het is vooral bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met sport en spel. En misschien krijg je daardoor een aantal nieuwe leden, dat is een mooie bijkomstigheid’. Het programma stond onder leiding van stagiaires Esmee Huisjes en Siemen Hiemstra. Die de spelletjes allemaal hadden bedacht. Voor laatstgenoemde, die de opleiding Sport en Bewegen bij Landstede in Zwolle volgt, was het een stageopdracht om een sportevenement te organiseren. Hiemstra: ‘Het was een geslaagde dag, de kinderen hebben er van genoten’.