Zaterdag 5 juni konden kinderen van de basisscholen deelnemen aan de Roreko korfbal tour. Doel kinderen kennis te laten maken met de korfbal en het gezellig samen sporten. De ochtend konden de jongere kinderen starten met de tour.

Via de tour kwamen de kinderen langs verschillende spelletjes. Alle spelletjes hadden te maken met korfbal. O.a korven die stonden op verschillende hoogtes en groottes, gooien met ballen door een bord met gaten. Maar ook was er een springkussen en konden de kinderen een korfbalkleurplaat kleuren. ‘S middags was het tijd voor de oudere kinderen. De middag was de tour een beetje veranderd. Nu ging het om de gene die het beste de tour volbracht. De gene met de meeste punten won een t shirt van Roreko. Aniek Baarda ging er met de prijs vandoor. Alle kinderen gingen met een korfbal diploma huiswaarts. We kijken terug op een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.