De Oranjevereniging De Wijk heeft er het volste vertrouwen in dat het Wiekerfeest dit jaar gewoon door kan gaan. Vorig jaar gooide Covid-19 roet in het eten. Door versoepelingen is er dit jaar meer mogelijk. De Oranjevereniging pakt dit groots uit in het kader van het 75 jarig jubileum. ‘We hebben er ontzettend veel zin in, en denken dat we dit op een verantwoorde manier kunnen organiseren’ laat voorzitter Bart Hoogeveen weten. ‘We zullen een aantal beperkingen houden maar hierdoor moet er wel een feest gegeven kunnen worden. Details op deze maatregelen en de uitwerking van het programma zullen daarom pas vlak voor feest bekend zijn’.

Het Wiekerfeest wordt dit jaar gevierd van 25 augustus t/m 29 augustus. Op het programma staan o.a de Wiekloop, de traditionele optocht, een spelletjes avond en een optredens van diverse artiesten. Hoogeveen: ‘Er is in ieder geval weer een mooi programma samengesteld met voor ieder wat wils’.

Programma
Het feest begint dit jaar op woensdagmiddag met een meezingmiddag voor iedereen en een bingo. Woensdagavond is de keuring van de versierde straten, bogen en individuele huizen. En in de feesttent is er een kaart, sjoel en dartavond.

De donderdag staat in het teken van de 25e Wiekloop georganiseerd door de Reestrunners. Vrijdagochtend is het feest voor de kinderen van de basisschool. Op vrijdagavond belooft het een prachtig feest te worden, dan speelt er een bekende coverband met een allround repertoire in de feesttent.

De traditionele optocht zal plaatsvinden op de zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur. Hoewel er dit jaar geen thema is, zijn de creatieve verwachtingen weer hooggespannen. Na afloop is de prijsuitreiking in de feesttent. Zaterdagavond is er een grote feestavond met diverse optredens. Hoogeveen: ‘Wie er komen houden we nog even als verrassing, maar dit gaat een mooie avond worden’.
Zondagmiddag staat de zeskamp op het programma met waanzinnig leuke spelletjes. DJ the Pirate sluit het feest af. Het repertoire is breed, up-to-date en voor elk wat wils, dus geschikt voor jong en oud: Achtergrondmuziek, Nederlandstalig, Engelstalig, Top 40. Ook zanger Orlando is van de partij om het feest compleet te maken.