De jeugdleden van Apollo maken van 1 juli tot en met 1 oktober 2021 van flessen muziek. Letterlijk en figuurlijk! De supermarkt Coop in de Wijk heeft de Koninklijke Muziekvereniging Apollo namelijk uitgenodigd voor de statiegeldactie: lever je in het derde kwartaal van dit jaar je statiegeld in bij de supermarkt, dan kan je de opbrengst te doneren aan de jeugd van Apollo. De Coop verdubbelt het totaalbedrag.

Om de actie kracht bij te zetten, studeren de jonge muzikanten een muziekstuk in met flesjes als volwaardige muziekinstrumenten. Het jeugdorkest musiceert met hun eigen instrumenten en het opstaporkest (de jongste verenigingsleden) speelt mee op lege flesjes. Het resultaat wordt aan het einde van de zomer ten gehore gebracht op het plein voor de supermarkt.

Met de donaties wordt in het najaar een activiteit georganiseerd voor alle jeugdleden van de vereniging. Iets waar reikhalzend naar uitgekeken wordt na een jaar met weinig tot geen activiteiten. Het is voor deze muzikanten in de dop enorm belangrijk om samen te kunnen repeteren, om met z’n allen muziek te maken. Met de activiteit in het najaar brengt de vereniging de jeugd weer bijeen. Om met een groots gezamenlijk moment de verloren tijd van het afgelopen jaar een beetje in te halen, om feestelijk het nieuwe muzikale jaar af te trappen en vooral… om weer samen muziek te kunnen maken!