In de week van 21 tot en met 26 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst € 1606.65 op in De Wijk. Via de QR code werd ook nog € 86,47 opgehaald. De collectanten gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend of je vijand kan zijn. Ze kan je energie geven en balans, maar ook voor schaamte zorgen, je wereld kleiner maken of zelfs overlijden tot gevolg hebben. Voor 2 miljoen mensen is de spijsvertering een vijand. Met het opgebrachte geld redt de Maag Lever Darm Stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Tijdens de collecteweek gingen ruim 8.000 collectanten door het hele land langs de deuren. Het bedrag van € 1606.65 is door 41 collectanten in De Wijk opgehaald en gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de 2 miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte.

Opbrengst collecte
De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringsziekten, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden: Samen strijden voor een gezonde spijsvertering.

Collectant gemist?
Heb je de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan alsnog via collectebus.mlds.nl. Volgend jaar is de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting van 19 tot en met 25 juni. Aanmelden als collectevrijwilliger kan via: https://www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger/