Kleinschalige Kinderopvang Het Uilenbos in De Wijk bestaat vijf jaar. Voor eigenaresse Arinda Wolting is de tijd letterlijk voorbijgevlogen. ‘Het was altijd een droom om een eigen kinderopvang te beginnen, en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad!’.

Nadat ze eerst bij een kinderopvang elders ervaring op deed, trok ze de stoute schoenen aan. Ze begon als gastouder aan huis met zes kinderen. Er was veel vraag naar kleinschalige en huiselijke kinderopvang en het aantal kinderen groeide snel. Daarom werd er gekeken naar andere mogelijkheden.

Uitdaging
Arinda: ‘Toen mijn ouders met pensioen gingen en de winkelruimte beschikbaar kwam zijn we gaan kijken wat er allemaal bij komt kijken om een kinderdagverblijf te starten. En dat was meer dan gedacht, maar dat was ook wel een uitdaging’. Op 10 september 2016 werden de deuren aan de Dorpsstraat geopend. Intern werd er als snel verbouwd, dit zorgde voor meer speelruimte.

Tweede vestiging
In juli 2019 kregen we de mogelijkheid om een tweede vestiging te openen. De BSO kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar krijgen een eigen ruimte in het Dorpshuis in De Wijk. Een huiselijke groepsruimte met een mooie groene buitenspeelplaats waar ze hun energie kwijt kunnen en veel plezier kunnen maken.
Op de kinderdagverblijf locatie hebben we sinds mei 2020 nog meer speelruimte gekregen zowel binnen als buiten. Een groepsruimte die huiselijk is ingericht en waar de kinderen op ontdekking kunnen. Buiten in onze ruime tuin zijn we veel te vinden. Op ontdekking met zand en water in de grote zandbak of heerlijk klimmen, klauteren en glijden op het speeltoestel. En als de kinderen moe zijn dan mogen ze fijn uit rusten in de buitenbedjes.

Peuteropvang
Vanaf medio februari 2021 zijn we gestart peuteropvang. Dit bieden we aan op de ochtenden voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Op een speelse manier worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Trots kan ik vertellen dat we vanaf 16 september 2021 met de peuteropvang een VVE-locatie zijn. Het team bestaat inclusief Arinda uit zeven personen. ‘Door de week vangen we op dit moment vijfenveertig BSO kinderen op en veertig KDV kinderen’.