In de supermarkt Coop in de Wijk is op dit moment een statiegeldactie gaande voor de jeugd van de Koninklijke Muziekvereniging. Lever je tot 1 oktober je statiegeld in bij de supermarkt, dan kan je de opbrengst doneren aan de jeugd van Apollo. De Coop verdubbelt het totaalbedrag voor de vereniging.

De jeugdleden van Apollo maken van de flessen letterlijk en figuurlijk muziek. Zaterdag speelde het jeugdorkest bij de Coop om de actie onder de aandacht te brengen. Speciaal voor de statiegeldactie studeerden de jonge muzikanten een muziekstuk in waarin flessen fungeren als volwaardige muziekinstrumenten.

Met de opbrengst van de actie wordt dit najaar een feestelijke activiteit georganiseerd voor alle jeugdleden van de muziekvereniging. Zo kan met een leuke gezamenlijke activiteit gevierd worden dat er weer samen muziek gemaakt kan worden.