Wacker zette woensdagavond haar oefencampagne voort tegen de voetbalvereniging Oranje Zwart uit Wanneperveen. Een 3e klasser! Men kon dus een zwaardere tegenstand verwachten dan in de vorige oefenwedstrijden. Niets bleek minder waar, vooral in het begin was Wacker, in alle opzichten, de betere ploeg. Wel had Oranje Zwart een paar snelle spelers in haar midden, die zorgden dan nog wel eens voor een gevaarlijke counter.

De individuele techniek was bij onze blauwwitten beter verzorgd dan bij de Oranjehemden uit Wanneperveen. In de 16e minuut leidde het overwicht van Wacker tot een 1 – 0 voorspong, door een prima schot van Dennis Westerbeek, toch wel een van de betere spelers van Wacker. Wel maakte Oranje Zwart kort daarop de gelijkmaker, maar toen diezelfde Dennis Westerbeek er ook voor de rust nog 2 – 1 van maakte, leek het “kat in bakkie”! Maar voetbal blijft toch wel een sport met verrassingen. Wel liep Wacker na rust uit tot 4 – 1 door doelpunten van Tom Oudman en een werkelijk prachtige kopbal van de sleurende en goed spelende Koen Dekker. Met een goede mentaliteit kwamen de Wannepeveners toch terug tot 4 – 2, zelfs tot 4 – 3…………..Zou het dan toch nog weer mis gaan zoals onlangs tegen Ruinen? ( van 4 – 1 voorsprong naar 6 – 4 nederlaag). Hoewel het spel van Wacker na rust, met nogal wat wissels, veel onrustiger was dan voor de rust, liet men het toch niet zo ver komen dat Oranje Zwart langszij kwam. De les van deze avond voor Wacker is: “Denk nou niet te snel van we zijn binnen”, want dat kan ook verkeerd uitpakken. Al met al toch weer een nuttige oefenavond. Een vriendschappelijke wedstrijd, uitstekend gefloten door scheidsrechter Mark Steenbergen.

Komende zondag gaan de Wijkers voor een bekerwedstrijd naar Dwingeloo, en volgende week oefent men nog (op woensdagavond of op zondagmiddag?) tegen Balkbrug.