Na het gelijke spel in De Woldenderby tegen Wacker mocht Ruinerwold afreizen naar Steenwijker Boys, dat een week eerder met 4-2 verloor van Havelte. Op sportpark De Koperberg werd om 14.00 uur op het kunstgrasveld – beter gezegd een kiezelharde combinatie van platgewalst plastic en rubber – afgetrapt.

Ruinerwold zakte in en liet het initiatief bij Steenwijker Boys. De thuisploeg ging daar aardig mee om en maakte na 5 minuten spelen de 1-0. Een voorzet werd goed ingekopt door Wiersma. Ruinerwold kwam hierna beter in het spel en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, vooral via Loof. Een doelpunt leverde dat uiteindelijk niet op, waardoor beide ploegen met een 1-0 ruststand aan de thee mochten.

In de tweede helft ging Ruinerwold direct op jacht naar de gelijkmaker, waar Steenwijker Boys direct van plan was de score te vergroten. Dat laatste werd werkelijkheid. Ruinerwold was niet alert bij een corner en Wiersma tikte de 2-0 binnen. Nu moest Ruinerwold risico’s nemen, maar het wist de gewenste aansluitingstreffer te maken. 20 mintuten voor tijd maakte Ata namens De Boys de 3-0 en daarmee was de wedstrijd ook direct gespeeld.

Voor Ruinerwold een zondagmiddag om snel te vergeten. Gelukkig werkt de voetballerij heel simpel: alleen de eerstvolgende wedstrijd telt en daarin ligt een mooie nieuwe uitdaging tegen Smilde’94, dat met 6 punten uit 2 wedstrijden gedeeltelijk koploper is.

Ruinerwold bedankt Steenwijker Boys in ieder geval voor de gezellige derde helft en hoopt zondag in eigen huis een flinke slag toeschouwers te mogen verwelkomen.