Geachte lezer. Schrijf op zondag 12 december in uw agenda dat u vanaf 14.00 uur bezet bent. Gewoon doen. Nu. Voordat u verder leest. Waarom? Dat ga ik u hieronder uitleggen! De Oranjevereniging heeft ruim vier jaar geleden een spetterend feest georganiseerd: (Vrienden van) De Wiek Live! Een muziekfeest voor Wiekers, door Wiekers. Alleen al de voorbereiding destijds was hilarisch en heeft uiteindelijk in de laatste jaren geresulteerd in nieuwe initiatieven, vriendschappen voor het leven maar vooral een eigen Wieker “muziekscene” waar je “u” tegen zegt. Onlangs in De Havezate bleek weer, dat De Wijk hier warm voor kan lopen en dat komt in deze donkere maanden mooi uit!

Daar waar de Oranjevereniging dit jaar geen Wijkerfeest kon organiseren vanwege allerlei voorwaarden en complicaties, heeft zij het plan opgevat om in haar jubileumjaar met enkele Wijker muziekensembles de muziek op de voormelde zondag 12 december naar u toe te brengen! Live muziek op een platte kar met een trekker ervoor bij u in de straat! De Wiek Live op Wielen! Gratis!
Maar..: daar moet u dan wel wat voor doen!

Het ontbreken van een Wijkerfeest betekende automatisch ook het ontbreken van een stratenkeuring. Of het ontbreken van vriendengroepen die zich met een optocht of op een zeskamp konden profileren. De Oranjevereniging roept deze en andere straten en groepen en individuele personen op, om zich 12 december op een ludieke wijze te laten zien aan het dorp! Met als beloning een heuse serenade van echte Wijker muzikanten, die – ondanks hun beroemdheid – zelfs nog voor u aan te raken zijn! En uiteraard de mogelijkheid om eeuwige roem te vergaren want natuurlijk wordt de mooiste, gekste, origineelste groep beloond. Van u wordt gevraagd om u op te geven. Zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór 4 december a.s. Dat kan via email: info@oranjeverenigingdewijk.nl of via Albert-Jan Drogt op 06-12024283.

De muziek-karavaan zal dan op zondag 12 december vanaf 14.00 uur, of bij zeer grote opgave eerder, gaan rijden en de opgegeven locaties bezoeken om plezierig “lawaai” te gaan maken. Uiteindelijk, na de Wieker Muziektoer, zal iedereen welkom zijn in café De Wiekslag. Naar verwachting zullen daar vanaf 16.00 uur de muzikanten nog naar hartenlust enkele nummers spelen.

Staat het al in uw agenda? Zucht. Doe nou…!