Jan des Bouvrie groeide op in een ondernemersgezin als enig kind. Zijn ouders hadden een meubelzaak. Van vaderskant stamt hij uit een geslacht van ambachtslieden, stammende van Charles des Bouvrie, die in de 17e eeuw uit Wattrelos naar het noorden kwam (bron: Wikipedia). Dat uitgerekend de opvolger van Jan uit Oosteinde lijkt te komen had niemand verwacht, maar toen de vraag werd gesteld wat nou een geschikt kado was voor de housewarming van Kevin Loof was Kees van Dijk resoluut: een wasdroger. Dat deze er uiteindelijk niet kwam was een domper, maar dat Kees een grote toekomst als interieurontwerp tegemoet gaat staat buiten kijf.

De zaterdagavond was dus geslaagd en zondag wachtte de derby tegen Havelte. Denk je aan Havelte, dan denk je aan hunebedden, de golfbaan en Darp. Met het terugtrekken van Darp uit de standaard competitie is Havelte een derby armer, maar een opluchting rijker. Toch is er een zorg bijgekomen, namelijk de derby tegen Ruinerwold. De laatste keer dat Havelte namelijk naar Ruinerwold kwam, vertrok het met een 4-0 nederlaag. De manschappen van hoofdtrainer Patrick Visser hadden zondag alleen wel een andere uitgangspositie: het kwam dit keer als koploper op bezoek en wilde een goede stap zetten voor de eerste periode.

Ruinerwold had geen reden tot ontzag voor Havelte, want het had de laatste drie wedstrijden winnend afgesloten. Een echte kraker dus, die normaal gesproken om 14.00 uur zou worden afgetrapt. Een flinke wolkbreuk zorgde echter voor de nodige vertraging, wat de ervaren scheidsrechter Oord slim aanvoelde. Om 14.10 stond iedereen toch echt klaar voor de aftrap en toen de vuurwerkdampen waren opgetrokken rolde de bal voor het eerst.

Havelte liet direct zien waarom het koploper is. Het kreeg een paar aardige kansen en vooral Ewout Knol zorgde er met een fenomenale redding voor dat het lang 0-0 bleef. Ruinerwold kreeg gedurende de eerst helft slechts enkele kleine kansen, maar wist tegelijkertijd wel overeind te blijven. Toch scoorde Havelte vlak voor de thee. Van Dalen schoot de bal in de 41e minuut beheerst langs Knol, wat een flinke opsteker was voor de gasten. Het moet gezegd worden: Eddy de Wit zag deze tegentreffer scherp aankomen. Tegelijkertijd geloofde hij ook dat de scheidsrechter nog maar 25 jaar was. Dat was dan weer jammer.

In de tweede helft probeerde Ruinerwold meer gevaar te stichten, maar ondanks de goede bedoelingen bleef Havelte de betere ploeg. Het voetbalde continu met rust in de ploeg en gepaard met de nodige technische bagage bleek Havelte met afstand de beste tegenstander die Ruinerwold tot dusver in deze competitie trof. De gelijkmaker hing niet echt in de lucht en Havelte wilde het duel graag beslissen. Dit lukte dan ook in de 78e minuut. Van Dalen werd goed in stelling gebracht voor het doel, bleef heel rustig en tikte de 0-2 in het lege doel.

Ruinerwold probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar het zat er gewoon niet in. Ook invallers Huisman, Buld en Wagenaar wisten het tij niet te keren, hoewel het invallen van laatstgenoemde een lichtpuntje was. Wagenaar stond ruim anderhalf jaar met blessureleed aan de kant, zag in die periode onze Hugo net zoveel op het veld als die andere Hugo op tv, maar speelde zondag weer een volledige helft mee.

Na 93 minuten vond de prima fluitende Oord het mooi geweest en mocht Ruinerwold zich revancheren in de absolute slotfase van de middag: de Derde Helft. Dit lukte prima, niet in de laatste plaats door een fantastisch optreden van Danilo Wattez. Hierin werd ook duidelijk dat sommige mensen van alle markten thuis zijn. Dart talent, penalty fenomeen, vormgever van de Harde Kern en nu blijkt dus ook nog een gouden stem: Kane Heins heeft het allemaal. Iedere noot was raak. Over topprestaties gesproken: hoe de club kantinevrijwilligers in godsnaam het hoge tempo achter de bar urenlang wist vast te houden is een raadsel, maar verdient grote complimenten!

En zo werd het in Ruinerwold toch nog een mooie middag. Voor Havelte smaakt deze overwinning ongetwijfeld naar meer en mag het voorzichtig aan de titel gaan denken. Gelukkig zien beide ploegen elkaar na de winterstop terug. Aan Havelte de taak om dan de Derde Helft van afgelopen zondag te overtreffen.

Aankomende zaterdag wacht een nieuwe kraker. Dan komt voor de beker de Steenwijkse koploper uit de Zaterdag Eerste Klasse A op bezoek: d’Olde Veste 54. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt en ook dit keer is er een geweldige Derde Helft met een optreden van ER-Geluidverhuur.