Zondagmiddag werd de wedstrijd Wacker – Zandhuizen gespeeld op het kunstgras in een kille atmosfeer omtrent de corona perikelen en het weer was nou ook weer niet zo bijzonder. Veel wedstrijden in de competitie zijn inmiddels al afgelast.

Alle ingrediënten voor de spelers en het handjevol aanwezigen die nog mochten kijken naar een te verwachten matige wedstrijd. Echter niets was minder waar. Zeker voor de thuisclub was het genieten geblazen zowel met het spelbeeld als het aantal doelpunten die er gevallen zijn.
In eerste instantie ging het nog gelijk op maar na zo’n 10 minuten trok Wacker het spel naar zich toe en het was Joost van der Weide die een eerste schot wat te slap inschoot maar Wacker werd steeds beter.

In de twintigste minuut was het wel raak en na een goede combinatie ronde Dennis Westerbeek het prima af en was de ban gebroken.
Enkele minuten later was het wederom Dennis Westerbeek die met een prachtig lottoballetje de keeper van Zandhuizen verschalkte na wederom een goed georganiseerde opbouw van Wacker over meerdere schijven.

Helaas hadden de verzorgers van beide teams het deze middag wel druk. Het was dan ook Edwin Dekker die het veld al vrij snel moest verlaten met een blessure. Winfried Tromop was zijn vervanger en hield Wacker op kwaliteit. Voor de rust liet Wacker echter na om de wedstrijd al te beslissen want kansen waren er zeker te over. Bij een verveelde botsing met een tegenstander moest Dennis Westerbeek het veld verlaten met een hoofdblessure. De maker van de beide doelpunten speelde een uitstekende wedstrijd.

De tweede helft begon Wacker prima en het gehele team heeft de aderlating van de beide uitgevallen middenvelders goed opgevangen. Trainer GertJan Hoekstra heeft zijn team zodanig weer goed neergezet dat binnen 10 minuten Joost ven der Weide de 3-0 aantekende na goed voorbereiden van Stephan Pouwels. Hierna ging het hard en de doelpuntenmachine van Wacker kwam op stoom. Het was Winfred Tromop die met een afstandsschot de keeper van Zandhuizen verschalkte 4-0. Bij regelmaat scoorde Rob van Luin 5-0, weer Joost van der Weide zijn 2e nu met het hoofd 6-0 en Mark Kramer de 7-0.

Door de vele blessures moest Zandhuizen de laatste minuten ook nog met 10 man spelen en dat leverde Wacker ook nog de 8-0 op gemaakt door Tom Oudman. Wacker nestelt zich door dit goede resultaat steviger op kop. Het is maar even afwachten wat er gaat gebeuren met de komende wedstrijden en wat de KNVB gaat beslissen met de corona maatregelen die afgekondigd zijn. Zoals Wacker vanmiddag speelde verdient Wacker zijn publiek en aanhang die hiervan kunnen genieten.