De Wieker bands Cover-It en Streetband hebben er zaterdagavond een geweldig feest van gemaakt in eigen dorp. Het dorpshuis bestuur wil meer inzetten op activiteiten, de muzikale vrienden uit De Wijk wilden graag weer optreden, en de Wiekers waren wel weer toe aan een feestje. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuke avond van te maken. En dat werd het ook!.

Voor de Streetband en De Pieperts lag het optreden bij café de Wiekslag in augustus nog vers in het geheugen. Aan deze avond kwam abrupt een einde door ingrijpen van Boa’s, die van hogerhand de opdracht hadden gekregen om er een eind te maken. Beide bands hadden muzikaal dus nog iets recht te zetten. Zeker de nieuwe Wieker band ‘De Pieperts’ die toen niet eens aan spelen toe kwamen. Ook zaterdagavond waren ze minder fortuinlijk. Door ziekte van een der bandleden moesten ze op het laatste moment afzeggen. Waardoor er voor de andere twee bands iets meer ruimte ontstond om de avond muzikaal op te vullen.

Cover-It met in de gelederen; Coen van Meenhorst, Timo Matser, Herman Reuvers, Jasper Toet en Renate Benschop opende het feestje om klokslag: 21.00 uur met een knallende set vol (Neder) pop klassiekers en all-time favorites van o.a: Joe Cocker, Blues Brothers, Bløf, Herman Brood, De Dijk, The Scène en Robbie Williams. Daarna mocht de Streetband het podium op. Drummer Hans Peter Sloots was deze avond wegens andere verplichtingen niet van de partij, daarom kreeg (solo) gitarist Justin Hendriks zijn oude plek achter de drums voor even terug. Saxofonist Arno Jansen nam als invaller de overgebleven solo’s voor zijn rekening. En deed dit met verve, alsof hij al jaren mee speelt. Met nummers van: Pater Moeskroen, Abba, Bokkers, De Boswachters, Brian Adams, Hazes en ‘Wildrover” van The Dubliners werd er een feestje gebouwd. En kwam er zelfs spontaan nog een polonaise op gang.

Het laatste feest uurtje was voor Cover-It. Zij zweepten het publiek nog een keer op, tot de climax was bereikt. Om vlak voor 00.00 uur het laatste nummer in te zetten. Voor de feestgangers had het gerust nog iets langer mogen duren. Zij konden er geen genoeg van krijgen. Maar omdat na middernacht uur het corona virus actief wordt, was dat uiteraard geen optie! De muzikale vrienden, bestuur van Dorpshuis De Wijk en de vele vrijwilligers die deze avond hielpen kijken terug op een super geslaagde en feestelijke avond zonder wanklanken. Een feestje dat naar meer smaakt, dat zeker!