Wethouder Hilda Mulder heeft namens Gemeente de Wolden vanmorgen het Feestterrein in de Wijk officieel in gebruik gesteld. Door sleutel van de de afsluitpaal over te dragen. De gemeente heeft het terrein aan de Wiltenweg in 2020 en begin 2021 verbeterd om het Wiekerfeest, kermis en de verschillende oranje activiteiten beter mogelijk te maken. Het terrein was altijd nat en slecht bruikbaar. Door de aanleg van riolering en een groenblijvende verharding is het terrein voortaan weer geschikt gemaakt voor alle evenementen.

Het werk is in 2020 aangenomen door aannemersbedrijf Vos uit Ruinerwold. Het terrein kan ook functioneren als overloop parkeerplaats om de parkeerdruk in de Wijk te verlagen. De uitvoering van het project heeft € 150.000 gekost. Projectleider Gerard Velthuis van Gemeente De Wolden en een afvaardiging van Vos waren daarbij ook aanwezig.

Bart Hoogeveen voorzitter van de Oranjevereniging De Wijk was ook aanwezig bij de openingshandeling. We zijn blij met het vernieuwde en aangepaste feestterrein. En we hebben goede hoop dat het Wiekerfeest volgend jaar ook door kan gaan. Hoogeveen plaatse nog wel een kanttekening. ‘Een groot aantal bestuursleden gaat er mee stoppen, zo als het nu lijkt zijn we eind volgend jaar nog maar met drie bestuursleden over. Dus we zijn op zoek naar nieuwe mensen om ons te komen versterken’.