Het Tourist Info Punt het Reestdal in de Wijk verhuisd van de Wieker Meule naar DA Wens in de Wijk. DA Wens zal het Tourist Info Punt het Reestdal in januari 2022 een opvallende plek geven in de winkel aan de Dorpsstraat.

Door afnemende bezoekers aantallen en beperkte menskracht is de Tourist Info het Reestdal genoodzaakt de winkel in de molen te sluiten. Met het overnemen van de winkelactiviteiten van het Tourist Info Punt het Reestdal door DA Wens blijft voor toeristen fysieke toeristische informatie en routeproducten beschikbaar in het Reestdal.

Ruim twintig jaar is het Tourist Info Punt gevestigd geweest in de Wieker Meule. Op die plek heeft het vele jaren jaarlijks vele duizenden toeristen van informatie mogen voorzien en toeristische routekaarten, brochures, VVV bonnen en aanverwante artikelen verkocht. Ook werden vanuit de Wieker Meule onder andere het jaarlijkse dauwtrappen en de kerstwandeling georganiseerd. Digitalisering en minder beschikbare vrijwilligers zorgden dat TIP de Wijk steeds minder open kon zijn. Het bestuur van TOurist Info het Reestdal heeft gezocht naar andere winkelmodellen en een betere locatie voor het ontwikkelen van een Reestdal beleef en ontdek centrum, maar heeft die niet kunnen vinden. Met het niet beschikbaar zijn van een goede locatie voor het ontwikkelen van een Reestdal beleef en ontdek centrum, de beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers en de verder gaande digitalisering van gebiedsinformatie en beleving heeft het bestuur van Tourist Info het Reestdal besloten de TIP in de Wijk te sluiten.
Carl Steenbergen van DA Wens bood daarop spontaan aan de winkelactiviteiten van de TIP in de Wijk over te nemen. Het bestuur van Tourist Info het Reestdal is blij dat voor toeristen toch nog een fysieke locatie beschikbaar is voor de aankoop van toeristische routeproducten als, fietsknooppuntenkaarten, wandelknooppuntenkaarten, routebrochures en diverse Reestdal producten.

Het Tourist Info Punt in DA Wens in de Wijk zal medio januari 2022 te bezoeken zijn voor toeristen. De openingstijden van het Tourist Info Punt in DA Wens zijn gelijk aan de openingstijden van DA Wens in de Wijk.