Van een georganiseerde en officiƫle Nieuwjaarsduik was dit jaar geen sprake. De Covid maatregelen laten dat net als vorig jaar, wederom niet toe. Toch kwamen er ongeveer twintig die-hards een frisse duik nemen in de Reest, geheel op eigen initiatief.

Onder het motto: ‘Training voor 2023’ was het de achttiende duik keer dat er een duik genomen werd in de Reest, zo berekende Jan Boverhof uit De Wijk. Onder normale omstandigheden wordt er op 1 januari gedoken voor het goede doel. En zijn er meestal een kleine tweehonderd deelnemers. Zoals altijd is motorclub de Antrappers dan de organiserende partij in deze. Voor het eerst in alle jaren moest ook Antrappers preses Arend Klomp zelf verstek laten gaan. De captain zit zelf in quarantaine. Molenaar Erwin de Jonge, is er alle edities nog bij geweest. ‘Het water is koud, maar vergeleken met andere jaren was dit wel meest aangename’.