Ik heb er behoefte aan om dit verslag te beginnen met de kreet: ‘Een standbeeld voor aanvoerder Edwin Dekker!’, want hij was het, die na vele mislukte pogingen voor het doel van De Blesse, vijf minuten voor afloop op fantastische wijze de winnende treffer voor Wacker scoorde.

Maar wat ging het zondagmiddag moeilijk tegen die hard knokkende, maar sportieve kerels uit De Blesse. Moeizaam voor koploper Wacker. Zeker toen de rood/witte jongens uit De Blesse in de 14e minuut een voorsprong namen. Toen de overigens betrouwbaar keepende Daan Dekker, een foutje maakte door een vrije trap van De Blesse, in eigen doel te werken. Wacker moest nu wel, doch dat gebeurde te onzorgvuldig. De Blesse haalde, al verdedigend,de rust. Na rust kwam de ijverige Koen Dekker, op het middenveld, de blauwwitten versterken. Nog meer aanvallen richting het doel van de roodwitten uit De Blesse, een ploeg die eigenlijk te laag op de ranglijst staat! De gelijkmaker moest er wel van komen. Na een aantal scrimmages voor het doel van De Blesse, was het spits Tom Oudman, die iets van de angstige spanning bij de Wijker supporters wegnam door in de 62e minuut de gelijkmaker binnen te schieten.

Zou het dan toch nog lukken om ook in de 16e wedstrijd van deze competitie ongeslagen te blijven? Kijk, en dan heb je een aanvoerder nodig die de eerste regel van dit verslag verdient! Edwin Dekker, ‘sleurend en sjouwend’ over het hele veld, ziet kans om in de laatste minuten op miraculeuze wijze de winnende treffer in het doel te werken. 2 – 1 voor Wacker! In de nog komende tien wedstrijden (vijf uit en vijf thuis)zal Wacker rekening moeten houden met tegenstand als vanmiddag van De Blesse. Elke tegenstander zal en wil die blauwwitten uit De Wijk de eerste nederlaag toebrengen. Te beginnen volgende week in de uitwedstrijd in en tegen Donkerbroek. Maar voorlopig staat Wacker nog steeds, met 44 punten ongeslagen, fier bovenaan. Scheidsrechter Milan Rouwenhorst uit Deventer, floot een prima wedstrijd.