Ria Westerhuis wandelde de afgelopen jaren veel in het Reestdal en had daar ontmoetingen met mensen, dieren en met de elementen in de natuur. Het inspireerde haar tot nieuwe gedichten. Op 26 maart verscheen haar nieuwe bundel Dwaalstroom. Het eerste exemplaar werd onlangs uitgereikt aan Johan Veenstra, verhalenverteller uit de Stellingwerven.

In deze bundel nieuwe gedichten in de streektaal van de Reest en in het Nederlands. Bovendien staan er gedichten in die ik maakte bij werk van kunstenares Dineke Kraaijeveld uit Meppel. De cover is van Saskia Dingelstad uit Dalen. Tevens zijn er QR codes opgenomen zodat je mij ook kunt zien voordragen in een aantal filmpjes. De bundel is te bestellen via mijn website www.riawesterhuis.nl Inclusief verzenden 17,50 euro. Winkelwaarde 13,50 euro. Bezorging in De Wijk kan zonder verzendkosten. Te bestellen via: westeriah@gmail.com

Dwaalstroom stuurt de lezer op pad deur een laandschap van observaties en gevuulens. Zoas de Riest kronkelt deur het Riestdal, meandert de gedichten in dizze bundel langs herkenning, verwondering en ofscheid. De muzikale taal uut het gebied van de Riest voert de lezer naor het raodsel van het bestaon, lös van leeftied en tied.

Op 8 april is Ria te gast in de Literaire Hemel in de Amer. Hier is ze één van de schrijvers die geïnterviewd worden.