Afgelopen zondag moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen AKC in Almelo. KIOS kon goede zakendoen voor het kampioenschap, want rechtstreekse concurrent CSL had een dag eerder verloren. Bij winst is het verschil 2 punten. Maar de Ensing equipe heeft altijd moeite met AKC. Een lastige ploeg met 2 goede punt spelers in het team.

KIOS begon de wedstrijd ik de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Gwen van de Belt, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdediging: Marlissa Noord, Moniek Huiskes, Danni Dingsté en Rogier Nijdam.

De wedstrijd ging gelijk op. AKC speelde hun statische spelletje en zocht voornamelijk de 2 heren. Die goed op schot waren deze dag. Rogier en Martijn hadden een handen vol aan deze heren. Zelf speelde KIOS niet overtuigend. Twijfelde bij veel kansen en ging mee het tempo van AKC. Bij rust stond het 8-7. 8 tegen was helemaal niet verkeerd. Maar 7 maken in 1 helft is te weinig.

KIOS begon de tweede helft een stuk beter. Meteen maakte Danni de gelijkmaker. Het andere vak pakte meteen door. Door doelpunten van Martijn en Gwen werd het gat 2 punten. Meteen door knallen zou je zeggen. Maar KIOS kwam niet los. Na 10 minuten werd het gat wel 3. KIOS het zijn zaken redelijk voor elkaar. Verdedigend dicht en veel rebounds. Maar aanvallend vielen de ballen moeilijk. AKC bleef aan het wel bekende vinkentouw. 10-13, 11-14, 12-15, 14-16, 16-18. Met nog 5 minuten te spelen moest KIOS dit goed uitspelen. KIOS kon helaas de wedstrijd niet op slot gooien en AKC kwam zelfs op 1 punt. Nog 1 minuut te spelen en KIOS had de bal. 1 taak, bal blijft in dit vak. Maar met nog 10 seconde te spelen verloor KIOS stom de bal. AKC ging vol op de aanval en kreeg terecht een strafworp in de laatste seconde. Het leek dus op een gelijk spel te eindigen. Maar het geluk hing aan de kont van KIOS want de heer van AKC die al 8 doelpunten had gemaakt miste de strafworp. Einde wedstrijd. Eindstand. 18-19.

Doelpuntenmakers.
Danni 5×, Gwen 4×, Martijn 3×, Lisanne, Moniek en Rogier 2×, Marlissa 1x.

Aankomende zondag speelt KIOS 1 thuis tegen Wez Handich 1. Een ploeg waar KIOS het ook altijd lastig tegen heeft. De wedstrijd begint om 15:30. Voor deze wedstrijd speelt KIOS 2 tegen Wez Handich 2 om 14:00. En KIOS 4 opent het bal tegen Samen een 1 om 12:30.