Na de flinke dreun van afgelopen zondag in Lemmer en het gegeven dat Ruinerwold eerder dit seizoen één van zijn minste wedstrijd tegen uitgerekend BEW speelde, was de rood-witte brigade vandaag gebrand om de drie punten thuis te houden. Na een mooie line-up met de toppers van het Ruinerwoldse G-team en een passende minuut stilte in verband met een triest sterfgeval aan de kant van BEW, werd er om 14.00 uur afgetrapt.

Ruinerwold begon prima aan het duel en kreeg via Ruben Buld een goede kans. Waar Buld het vizier nog niet op scherp had, was het na 14 minuten zomaar raak aan de andere kant. Een lange bal van doelman Hoekstra stuiterde over de Ruinerwoldse defensie, waar Daan Pit de bal bekeken over doelman Knol tikte: 0-1. Even moeten de Ruinerwoldse gedachten na deze achterstand zijn teruggegaan naar het uitduel, waar het vroeg op achterstand kwam en het restant van de wedstrijd tegen een blauw en witte bus speelde.

Ondanks de achterstand bleef Ruinerwold vanuit zijn kracht voetballen en kreeg het via Loof, Buld en Brand nieuwe mogelijkheden, maar ook deze bleven onbenut. BEW had zomaar de voorsprong kunnen vergroten, maar Pit wist Knol niet nog een keer in de 1-op-1 te verschalken. Het leek erop dat BEW met een voorsprong de rust in ging maar in de 41e minuut maakte Ruinerwold de belangrijke gelijkmaker. Loof ontfutselde de bal van centrumverdediger Duiker en schoof de bal met zijn chocoladebeen langs Hoekstra: 1-1.

Ruinerwold ging zodoende toch met een aardig gevoel aan de thee en was ook in de tweede helft de betere ploeg. Nijmeijer schoot al vlot na de thee op de binnenkant van de paal en Buld kopte de bal hard tegen de paal. BEW stelde daar weinig tegenover, maar bleef in de race voor een punt doordat het met hangen en wurgen de aanvallen van Ruinerwold overleefde. Ruinerwold besefte dat het tempo hoog moest blijven. Het wisselde daarom de verdienstelijk moegestreden Tabak, Jansen en Buld voor de verse krachten Smid, Vos en De Roo.

BEW kreeg het steeds zwaarder en in de 77e minuut brak het Vledderse verzet. Een scherpe voorzet van Brand werd door Smid binnengeschoten: 2-1. BEW moest meer risico gaan nemen en Ruinerwold zag dat met goedkeuring aan. Het kreeg hierdoor meer ruimte en de genadeklap kon niet uitblijven. In de 85e minuut maakte Nijmeijer dan ook de bevrijdende 3-1, op aangeven van Loof.

Ruinerwold probeerde in de slotfase het doelsaldo, dat nog van belang kan zijn in de 3e periode, op te krikken, maar uiteindelijk bleef het bij 3-1. Een prima overwinning voor de ploeg van Wassenaar, Van Oost & Hut, waardoor het vertrouwen voor aankomende zondag ook gelijk goed zit. Ruinerwold speelt zondag namelijk in De Wijk de Woldenderby tegen Wacker, wat ongetwijfeld een mooie clash gaat worden.

Alle Ruinerwoldse steun is aankomende zondag van harte welkom in De Wijk! Tot dan!