Nadat Ruinerwold een maand eerder met 7-4 verloor in Kraggenburg, stond vandaag de return op het programma. Een getergd Ruinerwold was vastberaden om dit keer de ploeg van Arnold Roossien te verslaan en had zich goed voorbereid. Een week trainen voor Plan A en met Paul Smid op de bank lag er ook nog een uitgekiend Plan B op de plank.

In de eerste helft leek het er totaal niet naar dat Plan B tot uitvoering zou moeten komen, want Ruinerwold was heer en meester. Het creëerde goede kansen, die vooral door Kevin Loof en Jurrian Nijmeijer nog niet werden benut. Ruinerwold kwam in de 27e minuut dan ook op voorsprong. Ewout Kleene stuurde Loof de diepte in en deze faalde niet oog in oog met de ervaren doelman Boddema: 1-0.

In het restant van de eerste helft verzuimde Ruinerwold afstand te nemen en werd Kraggenburg eigenlijk niet één keer echt gevaarlijk. Waar de voorhoede Olczyk – Hupkes – Oosterwijk een maand eerder nog voor grote problemen zorgde, lag het dit keer aan banden van de rood-witte defensie.

In de tweede helft vocht Kraggenburg zich terug en werd het langzamerhand gelijkwaardig aan Ruinerwold. Waar Ruinerwold er in de eerste helft voetballend heel wat keren doorheen kwam, lukte dat steeds minder. Kraggenburg kreeg zowaar een grote kans via invaller Biesheuvel, maar zijn inzet vloog van dichtbij hoog over.

Lange tijd leek het dan ook goed te komen voor Ruinerwold, ware het niet dat Niels Brands in de 89e minuut na een goede actie de bal langs Fijnheer schoot: 1-1. Een flinke domper voor Ruinerwold, dat nog maar een paar minuten had om alsnog de zege te grijpen. Kortom, tijd voor Plan B. Paul Smid kwam in de ploeg, wat hoofdtrainer Roossien als Emmeloorder – en daarmee ook bekend met SV Urk – waarschijnlijk al lichtelijk zenuwachtig maakte.

Ruinerwold besefte dat de ballen naar Smid moesten. Het liefst hoog; sneeuw op die bal. En zo geschiedde. Een ingooi van Marnix Brand vond in de laatste seconden van de blessuretijd het hoofd van Smid, die de bal daarmee klaarlegde voor de instormende Bert de Boer. Van dichtbij tikte De Boer de bal langs Boddema en trok daarmee de overwinning alsnog over de streep: 2-1. Het dakterras schudde op z’n voegen en vanuit het verre Griekenland hoorde een tevreden voorzitter dat het goed was.

Met deze overwinning staat Ruinerwold voorlopig sterk in pole position voor de derde periode. Daarin dient zich al weer heel snel een cruciaal duel aan. Aankomende donderdag speelt Ruinerwold in Rutten tegen RKO, dat op dit moment de belangrijkste concurrent voor de periode is.

Het zou heel mooi zijn als Ruinerwoldse fans meegaan naar Rutten, om de mannen dat extra steuntje in de rug te geven. Tot donderdag!