Op zaterdag 21 mei start de sponsorloop ‘50.000 stappen voor Nikita’. Het bestuur van de stichting hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen om een operatie mogelijk te maken voor de 19 jarige Nikita Heuvelman uit Zuidwolde.

Nikita woont samen met haar vader, moeder en broertje Randy in Zuidwolde. En is al bijna 6 jaar ernstig ziek, een derde van haar jonge leventje heeft zij heftige klachten die door de jaren heen alleen maar erger zijn geworden. Zij zit inmiddels in een vergevorderd stadium van de ernstige aandoening CCI/AAI, dit betekent dat het gewricht dat haar schedel met de nek aan elkaar verbind instabiel is, extreem bewegelijk op de bovenste nekwervels en dat de banden die normaal gesproken de wervels op hun plaats houden niet werken of zijn uitgerekt.

Door de instabiliteit en compressie van haar hoogste nekwervels van C0 tot C2/C3 staat er druk op de hersenstam en wordt de halsader bekneld. Het gevolg hiervan zijn ernstige neurologische klachten. Zeldzaam en ingewikkeld, waarvan de kennis nog ontbreekt in Nederland. Zowel de gespecialiseerde neurochirurg in Barcelona als in Amerika adviseren op basis van de onderzoeken om een operatie te laten uitvoeren. De kosten van deze dure operatie worden geraamd op € 180.000. Spijtig genoeg wordt dit niet vergoed door de ziektekosten verzekering. Om dat bedrag bijeen te krijgen is de Stichting: ‘Nikita wil weer leven’ opgericht. Daarom is er een doneeractie opgestart en staat er een sponsorloop gepland op zaterdag 21 mei.

Sponsorloop
Deze route van 35 km (50000 stappen) start en eindigt in Stuifzand en gaat langs: Noordscheschut, Hollandscheveld, Kerkenveld, Alteveer en Zuidwolde. En komt ook langs het huis van Nikita en haar familie. De start is om 07.30 uur. En de finish wordt om 18.30 uur verwacht. De route is verdeeld in vijf etappes, welke variëren van 5,2 tot 9,6 kilometer. Tijdens de route zijn er vier pauzes waar gezorgd wordt voor eten, drinken en daar is een toilet aanwezig. Bij iedere pauze is het mogelijk om te wisselen van loper. Een team bestaat uit 2 tot 5 lopers en is zelf samen te stellen. Wil je graag meedoen, maar heb je geen mede lopers en is 50000 stappen te veel ! Meld je dan wel aan, dan zorgt de organisatie voor een plaatsje in een ander team.

Collectebussen
Miriam van Dijk-Drogt, Pasviool Welbergen, Anouschka Welbergen, Jenny Benjamins , Inge Schuurman en Gea Koster uit De Wijk hebben zich al aangemeld voor de volledige route. Ze worden ondersteund door Maria Shűtzenhofer van café de Wiekslag. De dames zijn begaan met het lot van Nikita en proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen met de sponsorloop. Daarom komen er ook collectebussen te staan bij De Wiekslag en V.V. Wacker in De Wijk. Van Dijk: ‘Donaties zijn heel welkom en maakt niet uit bij wie want het gaat allemaal naar hetzelfde goede doel’. Wie nog mee wil doen aan deze sponsorloop kan zich aanmelden via de website: www.nikitawilweerleven.nl