Afgelopen dinsdag kwam het Sportakkoord De Wijk bijeen in het Atlas Sportcafé. Het Sportakkoord is een landelijke subsidieregeling waarbij we willen bereiken dat iedereen plezier kan hebben in sport en bewegen.

In De Wijk zijn de eerste initiatieven ingediend en goedgekeurd door de stuurgroep. Denk hierbij aan ‘Watervrij les’ waarbij kinderen op jonge leeftijd al kennis kunnen maken met water. Daarnaast is er een platform in de maak om de vindbaarheid van de sportaanbieders in De Wijk te vergroten en start binnenkort de Derde Helft. Dit is een concept waarbij het welzijn van 55+’ers centraal staat.

Voor sportaanbieders zijn er mogelijkheden om een bijdrage te ontvangen vanuit het Sportakkoord om nieuwe initiatieven op te starten. Daarom vanuit het Sportakkoord De Wijk de volgende oproep: ben jij een sportaanbieder en wil je meer weten over het Sportakkoord of heb je zelf een goed initiatief? Neem contact op met Astrid Niezing (a.niezing@dewoldenhoogeveen.nl) of dien het initiatief in via https://sportdrenthe.nl/aanvraag-sportakkoord-de-wijk. Er zijn genoeg mogelijkheden!