V.V. Wacker – R.K.O. 1 – 0

Kampioen worden is prachtig! Zes weken voordat deze lange competitie ten einde loopt, lukte dat Wacker. Kampioen worden op deze wijze, brengt met zich mee, dat de resterende 6 wedstrijden op het scherpst van de snede moeten worden gespeeld, omdat de tegenstanders dolgraag de kampioenen willen verslaan. Vorige week, in de uitwedstrijd bij Smilde ‘94, stond Wacker in een mum van tijd met 2 – 0 achter en kwam men gelukkig nog op tijd tot bezinning met een 4 – 2 zege.

zondag tegen R.K.O. uit het in 1953 ontstane plaatsje Rutten in de N.O. Polder, was het al niet anders. Ook nu weer een tegenstander, die dolgraag de Wiekers de eerste nederlaag wilde toebrengen en bovendien zelf nog een ‘piepklein’ kansje hebbend op een periodekampioenschap of p/d wedstrijden Pittig, doch sportief tegenspel van de in het rood gestoken tegenstanders uit de N.O. Polder, maakte deze wedstrijd, onder bijna tropische omstandigheden, toch alleszins het kijken waard. Technisch was Wacker duidelijk de betere ploeg, doch de rust brak aan met de 0 -0 brilstand.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld, doch Wacker kwam op een 1 -0 voorsprong, toen Luca Benschop kans zag de bal een zodanige duw te geven, dat de bruine (witte) knikker tergend langzaam onder de (goede) keeper van R.K.O. door rolde in het doel. R.K.O. gooide er nog een schepje bij op, doch met name keeper Daan Dekker (het gehele seizoen al erg betrouwbaar keepend!) wist de ‘Polderjongens’ van scoren af te houden en dus is Wacker na 23 wedstrijden nog steeds ongeslagen en …………… nog elf doelpunten af van honderd gescoorde doelpunten in een competitie. Zouden ze die halen in de nog drie resterende wedstrijden tegen respectievelijk Kraggenburg (uit), Ruinerwold (thuis) en Zandhuizen (uit)

Na afloop werden de spelers en de staf toegesproken door de heer Veen namens de K.N .V.B en kon penningmeester Jan Lier spelers en staf de kampioenmedaille omhangen. En toen?………..Toen volgde, die voor velen onvergetelijke triomftocht op de ‘platte wagen’ van Koop de Wolde door De Wijk.
Jan Tijink