Toen ik zondagmiddag richting Smilde reed, vroeg ik mij wel steeds af hoe onze kampioenen deze week, met de nodige festiviteiten waren doorgekomen En je zag in het begin duidelijk een ‘lauw’ Wacker. Technisch de (veel), betere ploeg, doch dat kleine beetje ‘spirit’ om een goal te maken, ontbrak bij de ploeg.

Kans op kans deed zich voor, prachtige kansen! Maar scoren? Ho maar!! En dan gebeurt, wat zo vaak gebeurt. Er wordt, door een slordigheidje in de Wacker defensie, door Smilde gescoord! En nog een slordigheidsfoutje in de Wacker defensie even later, en onze kampioenen kijken tegen een 2 – 0 achterstand aan. Hoe is het mogelijk? Wat een rare wedstrijd!! De Wacker- ploeg smacht naar een kwartier rust!

En wat trainer Gert Jan Hoekstra in de rust heeft gedaan (misschien iets door de thee, of een donderspeech gehouden) we zullen het niet weten. Doch feit is dat er een herboren Wacker het veld opkwam, dat toch waarachtig wilde laten zien, waarom zij kampioen van de 4e klasseA zijn geworden. Smilde trok aan de noodrem, kon het absoluut niet meer bijbenen. Gevolg o.a. een penalty voor Wacker. Aanvoerder Edwin Dekker achter de bal en…………wat hem niet zo vaak overkomt: de prima keeper van Smilde stopt de strafschop. ‘Ook dat nog’ zie je de aanhang van Wacker denken, als twee ballen achter elkaar tegen de lat vliegen.Dennis Westerbeek staat op en met de bal aan de voet gaat hij richting Smildiger doel. En ja hoor, het gat is gevonden. En nog geen minuut later, zorgt invaller Luca Benschop voor de gelijkmaker. Smilde ’94 is geslagen! Dennis Westerbeek legt nr.3 in het net en invaller Tom Oudman zorgt met de 4e treffer voor de beslissing. Wacker blijft ongeslagen, hebben inmiddels 72 punten en al 87 doelpunten gescoord. Een kampioen waardig!
Komende zondag in de thuiswedstrijd tegen R.K.O. uit Rutten (N.O.P), zal de ploeg na afloop een zegetocht (op de platte wagen)door De Wijk maken!