Je kunt je wel voorstellen, dat het voor de spelers een lang seizoen is met 26 wedstrijden en dat het moeilijk is om de motivatie vast te houden. Zeker, als men zes wedstrijden voor afloop van het seizoen, reeds kampioen is. En dat was ook duidelijk merkbaar in de uitwedstrijd tegen Kraggenburg.

Niet, dat de spelers van Wacker geen inzet toonden, de werklust was wel degelijk aanwezig, doch de slordigheid was duidelijk binnengeslopen in het team. Daar kwam bij, dat tegenstander v.v. Kraggenburg, duidelijk van plan was om die ongeslagen status van onze blauwwitten omver te kegelen. Een prachtige, sportieve geste van de spelers van Kraggenburg, was te bewonderen toen men een erehaag, met bloemenhulde, vormde bij de opkomst van Wacker op het veld.Top!

Er werd ook nog gevoetbald onder leiding van scheidsrechter Van Oord uit Heerenveen Dat wel! En daarbij was Wacker, bij deze toch wel erg hoge temperaturen, duidelijk de betere ploeg. Toch was het even schrikken in het Wijker kamp, toen verdediger Kevin Klomp, de bal in zijn eigen doel deponeerde.

Dat liet de ploeg van trainer Hoekstra niet toe en binnen een minuut trok men, na een sublieme aanval, de stand weer gelijk. De maker? De volijverige Maurice Bouderij. En aanvoerder Edwin Dekker zette er een tandje bij. En dus stond het na 25 minuten 2 – 1 voor Wacker! Als dan ook nog de aalvlugge Rob van Luin de 3 – 1 scoort, was het volgens velen ‘kat in bakkie’. En de hierboven genoemde slordigheid kwam in de 1e minuut na rust duidelijk naar voren, toen Kraggenburg kans zag de stand weer spannend te maken. 2 – 3. Gelukkig kreeg Dennis Westerbeek het nog even op de heupen door eerst de veilig lijkende 4 – 2 te scoren en in de laatste minuut ook nog de 5 – 2 liet aantekenen. Dik en dik verdiend, dat wel! Op naar de 100 doelpunten in dit seizoen? Nog 8 en daar hebben onze kampioenen nog 2 wedstrijden voor. Komende zondag thuis tegen de buren uit Ruinerwold. En zaterdagavond 4 juni in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, in en tegen v.v. Zandhuizen.