De afgelopen weken is er weer veel in café De Wiekslag gebeurd. Het WK 5 bal toernooi heeft hier namelijk plaats gevonden wat nogal een drukte met zich mee bracht. Bij dit spel gaat her om dat er vijf ballen op het biljart liggen. Waarbij er met een vaste stootbal minimaal twee ander ballen geraakt moeten worden. Op deze ballen staan punten vermeld, 1, 2, 4 en 6, zodat je maximaal per beurt dertien punten kunt scoren. De gescoorde punten worden van de aanvangspunten af getrokken.

Het is een soort van mix met darten waarbij je op nul moet uitkomen. Indien de speler dus nog tien punten over houdt en in de volgende beurt zes punten scoort telt deze niet aangezien deze op vier punten uitkomt en daar geen mogelijkheid voor is om uit te stoten. Nadat er verschillende avonden onderlinge partijen zijn geweest kwam afgelopen dinsdagavond 24 mei de Top Acht om te beslissen wie nu de echte 5 bal kampioen is van De Wijk.

Kleine vermelding, degene die in zijn beurt de maximale score van dertien punten haalde kreeg hiervoor een punt. Degene die aan het einde van het kampioenschap de meeste dertien punters had won ook iets. Na een zinderende finale werd Harold Hendriks de kampioen van 2022 en wist Roelof Hagewoud (2e) en Remmelt Venema achter zich te houden.

Remmelt Venema was wel degene die de meeste dertien punters heeft gescoord. Al met al was dit weer een geslaagd evenement wat uiterst goed verzorgd was door Harold Hendriks en mede dank aan Maria van café De Wiekslag voor de goede zorgen. Voor degene die nu ook denkt, he dat biljarten dat is echt wel leuk, dat klopt helemaal en kom maar eens aan in De Wiekslag om mee te spelen of informatie vragen.