Meedoen aan een zgn. Barrel Challenge stond nog op de bucketlist van Sanna Stapel Uit Veeningen en Anita Bult uit IJhorst. Twee jaar geleden schreven de twee zich spontaan in. Collega Ronny van Dijk, werkzaam als automonteur bij hetzelfde autobedrijf in De Wijk hoorde ook van het verhaal, en vroeg voor de grap, of ze geen monteur voor onderweg nodig hadden. En dat vonden de dames bij nader inzien helemaal nog niet zo’n slecht idee.

Door Covid-19 liep het plan twee jaar vertraging op. Maar komende vrijdag 10 juni begint het avontuur dan eindelijk. Het vertrek is om 08.30 uur in Winschoten. The Barrel Challenge Zomereditie betekent zeven dagen lang raggen door Europa en daarbuiten in een oud barrel. Over steile hellingen en bergpaden en prachtige zomerlandschappen. Daarbij worden landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Kroatië aangedaan. De eindbestemming is Bosnië en Herzegovina.

Opdrachten
Tijdens de Barrel Challenge krijgen de deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op. En maken ze kans om ‘The BarrelChamp’ te worden. De route blijft een verrassing. Deze wordt elke dag, vlak tevoren pas bekend gemaakt. Aan het eind van elke dag komen alle deelnemers gezellig samen op een camping. Om bij te komen en uit te rusten voor de volgende dag.

Barrel
Maar de auto, daar draait het allemaal om. Het voertuig mag niet jonger zijn dan 2002, de prijs maakt niet uit, als het maar een ‘barrel’ is. Sanna, Anita en Ronny hebben daarom gekozen voor een Volvo V70 automaat uit ‘98’. En zelfs nog voorzien van airco. Deze is twee jaar geleden al aangeschaft, maar stond sindsdien stil. Ronny: ‘Alleen de accu is vervangen, dat was alles eigenlijk!’. Ondanks dat de auto volledig is nagekeken worden er toch extra banden en andere materialen meegenomen. ‘Je weet immers maar nooit wat er onderweg kan gebeuren!’. Aangevuld met een tent, kleding, voedsel en andere noodzakelijke dingen voor onderweg betekent dat de auto behoorlijk is afgeladen. Zelfs de noodrantsoenen zijn her en der verstopt. Anita: ‘Het past allemaal net. Maar dat geeft niet. We hebben ontzettend veel zin in dit avontuur’. Sanna: ‘We maken gebruik van navigatie, en ouderwetse kaarten. En wisselen elkaar af tijdens het rijden. Dus dat moet helemaal goed komen’. De avonturen van het trio is te volgen op het Instagram account VPowerRon.