Dat mag gezegd worden van onze blauwwitte brigade van de voetbalclub Wacker uit ons dorp De Wijk. Na een lange competitie van 26 wedstrijden, kon de kampioenvlag gehesen worden, zonder dat men ook maar één wedstrijd verloor!

En al leek de laatste (uit)wedstrijd tegen v.v. Zandhuizen een wedstrijd ‘om des keizers baard’ te gaan, dat bleek niet juist te zijn. Wacker wilde die ongeslagen status absoluut handhaven en bovendien wilde men graag de totaal gescoorde doelpunten op 100 brengen. Het eerste streven lukte, het tweede struikelde bij 99 doelpunten! Niettemin een geweldige prestatie als men gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd scoort.

De wedstrijd in Zandhuizen, in stromende regen was nou niet de beste van de 26 gespeelde wedstrijden. Door de hierboven genoemde argumenten was er bij beide ploegen toch sprake van een zekere spanning. Bovendien gaf tegenstander Zandhuizen enthousiaste, goede tegenstand. Zij kwamen zelfs op een voorsprong van 2-0 bij rust. Dat paste natuurlijk niet bij een kampioen! Na rust, terwijl het steeds harder ging regenen, stelde Wacker orde op zaken. Na 1 minuut zorgde aanvoerder Edwin Dekker voor de aansluitingstreffer. En hoewel Zandhuizen nog kans zag om de derde goal te scoren en Wacker onder applaus afscheid nam van Winfried Tromop (hij stopt als voetballer), liet Wacker in het laatste half uur zien, dat men niet voor niets kampioen van de 4e klasse A afdeling Noord, is geworden. Mark Kramer en Joost van der Weide hadden het voorrecht om Wacker naar een 3 – 3 gelijkspel te schieten! Scheidsrechter Jager uit Hoogezand floot een rustige (dus goede) wedstrijd.
Kampioen word je niet alleen als spelers, doch daar hoort ook een geweldige groep van mensen omheen. Uiteraard hulde voor trainer Gert Jan Hoekstra, assistent trainer Remco Stadman, keeperstrainer Alfred Doorn, elftalleider Ronald Brouwer en verzorgster Annabel Oostra!!

Allen: P R E T T I G E V A K A N T I E
Jan Tijink.