Hoe een groep kids een team werd
Het is najaar 2021. Het is voor het eerst dat de voetbalclubs uit Koekange en WIJC (de Wijk en IJhorst) samen clubteams maken voor de jeugd. Het was het moment dat (Jeugd Onder) JO11-1 ontstond. Een groep kids uit IJhorst, de Wijk en Koekange. In het begin moesten ze even ‘proeven’. Wie was wie, wie kon wat en wat verbond ze nou samen. Daar kwamen ze al snel achter. Bij de jongere spelers wordt er vanuit de KNVB fasevoetbal gespeeld. Een serie van 6-8 wedstrijden. En na iedere fase wordt er gekeken welke teams het beste bij elkaar passen. Zo bereik je dat je gelijkwaardige teams tegen elkaar laat strijden.

Fase 1 was JO11-1 ingedeeld in de 1ste klasse. Overduidelijk een tandje te zwaar. Echter leerden ze elkaar kennen en wisten ze van daaruit belangrijke bouwstenen te leggen. Onder goede training van Siemen Hiemstra werd er door gevochten in fase 2 in de 2de klasse. Het was strijden, mooie potten voetbal en met resultaat. Het eerste periode kampioenschap was een feit! De derde fase brak aan in een poule van geduchte tegenstanders. Alleen VHK uit Sint Jansklooster bleek een maatje te groot. In de 4de en laatste fase van dit seizoen stond er een team! Niet dat ze nu de beste techniek hadden (alhoewel ze allemaal, op eigen vlak, menig kunstje lieten zien), niet dat ze nu allerbeste tactiek hadden, niet dat ze nu de beste voetballers waren, maar wel dat ze stuk voor stuk karakter hebben en het elkaar gunnen! Het was een team en op die basis werden ze glansrijk weer kampioen in de 4de fase. Afgelopen zaterdag 11 juni was het eerste Triville voetbaltoernooi.

JO11-1 was ingedeeld in een poule van JO11 en JO12 teams. Het was vechten, doorbijten en niet opgeven en dat maakte dat ze als beste JO11 team van de regio eindigden op de 3de plaats na een troost finale die beslist moest worden met penalty’s. Hoe een 3de plaats smaakte als de overwinning! Hoe een groep kids een team werd!

Op de foto (van links naar rechts)
Siemen Hiemstra, Jorn Smid, Julian Westenbrink, Jens Veen, Jeroen Seegers, Jens Zandbergen, Mathias Rijkaart, Bram Verduijn, Lambert Smid en vooraan de meiden Mila Eefting, Noortje Lubberink en Tess Brinkman