Mark van Braam, is al sinds 2019 bestuurslid van Dorpshuis De Wijk. En vanaf 1 juli wordt hij ook de nieuwe beheerder. De geboren en getogen Wieker is zeker geen onbekende in het dorp. Met van Braam Snackservice staat hij op menig evenement in de regio. En bij Apollo maakt hij zich muzikaal verdienstelijk. De kersverse beheerder ziet het als een ‘enorme uitdaging’ om het Dorpshuis te voorzien van nieuw elan. Waar hij samen met Janet de Roo en Betsy Pieters de toko gaat runnen.

De consumptieve vooropleiding komt daarbij goed van pas. Van Braam werkte de eerste vijftien jaar namelijk als brood/banketbakker. Op dit moment is hij nog werkzaam bij Boer Staphorst als installateur van keukens en badkamers. Deze werkzaamheden worden binnenkort, na vijfentwintig jaar stop gezet. Zodat hij zich volledig kan concentreren op het dorpshuis. ‘Na veertig jaar stofhappen, wil ik een beetje van deze fysiek zware werkzaamheden af. Voordat het mij gaat opbreken!’ zo vertelt hij lachend.

Meer reuring
De opdracht die hij van het bestuur heeft meegekregen, is om er voor te zorgen dat er ‘meer reuring’ ontstaat. Door het organiseren van activiteiten voor jong en oud. Maar bovenal dat de exploitatie kostendekkend is en blijft. Zodat het voortbestaan van het dorpshuis is gewaarborgd. En daar heeft van Braam al over nagedacht. ‘De inkoop en overeenkomsten met alle leveranciers gaan we tegen het licht houden. Daarnaast gaan we proberen om nieuwe activiteiten te ontplooien voor alle leeftijdsgroepen. Zoals bijvoorbeeld een vaste bingoavond met mooie prijzen, thema-avonden om ook de jeugd binnen te halen, muziekavonden. Ook feestjes, partijen, vergaderingen en meetings zijn hier mogelijk. Dit kan al naar gelang de wens geregeld worden met een lunch of buffet’. De nieuwe beheerder staat open voor ideeën van anderen. ‘Wil je zelf iets organiseren, kom dan langs om het te bespreken!’.

Veur Wiekers deur Wiekers
Het is duidelijk dat iedereen zijn schouders er onder wil zetten, om er een succes van te maken. Maar ook dat extra ondersteuning welkom is. ‘We moeten het met zijn allen doen. Veur Wiekers deur Wiekers zogezegd. Daarbij gaan we vrijwilligers persoonlijk benaderen, dat werkt beter!’. Van Braam: ‘Het is een hele uitdaging, waar ik ontzettend veel zin in heb’.